Het Algemeen Nederlands Persbureau stuurde onlangs een “boete” van EUR 900 aan de Libertaire Partij voor het zonder toestemming overnemen van twee foto’s op haar Website. Het ging om een foto van een stapeltje blauwe enveloppen van de belastingdienst en een deel van de fotomontage van de redactie waarin Hugo de Jonge naast Biff, het schurk-karakter uit de film “Back to the Future” was gezet.

Nu is de LP geen club die zomaar iets pikt dat van een ander is. Het is wel even zuur als je op die manier op je eigen verantwoordelijkheid wordt aangesproken, dus we zullen in de toekomst beter kijken naar welke plaatjes we gebruiken en we zijn met het ANP in gesprek over de hoogte van de claim.

Dit is ook de reden waarom je op de website met onze nieuwsbrieven voorlopig enkele illustraties zult missen. Je zult hieronder vacatures aantreffen voor enkele functies, die we graag aan de mediaredactie willen toevoegen.

In verband met het artikel van vandaag ¨Desinformatie moet verboden worden” is het wel aardig om te wijzen op de volgende tekst, die je kunt vinden op de homepage van het ANP:
Aannames en onjuistheden worden in de huidige maatschappij steeds vaker gebruikt als ‘bron’ voor nieuws. Daarom is het, juist nu, van belang dat je kunt vertrouwen op een onafhankelijke bron die op transparante wijze betrouwbaar nieuws levert.