De verkiezingen zijn inmiddels al weer ruim twee maanden geleden. Helaas hebben we niet het aantal stemmen opgehaald waar we met z’n allen op hoopten. Veel mensen hebben zich met hart en ziel ingezet voor het maken voor onze eerste eigen verkiezingskrant, het plakken van posters en het door de brievenbus gooien van talloze flyers. We hebben meer mensen bereikt dan voorgaande jaren en een voor de LP ongekend groot aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Ik vind het mooi om te zien dat ook na de uitslag er meer leden binnenkomen dan we ooit gehad hebben voor deze verkiezingen. Mensen hebben behoefte aan onze no-nonsense opvatting over politiek en maatschappij, maar onbekend maakt onbemind. Dit blijft het allergrootste aandachtspunt van de partij: hoe kunnen we grote groepen mensen in beweging krijgen?

Graag had ik bekend gemaakt dat ik door mijn drukke baan als Tweede Kamerlid mijn rol binnen de LP anders moet vormgeven, maar dat gaat hem de komende vier jaar nog niet worden. Wel is het na 7 jaar in het bestuur tijd voor wat anders. Besturen is sowieso niet waar mijn passie ligt, dat ligt veel meer in de marketing en communicatie en de politieke kant van de partij. Ik wil mij meer focussen op een rol alleen aan de voorkant, terwijl vakbekwame leden de achterkant runnen. Ik ben daarom blij dat een lid van het eerste uur mijn rol als voorzitter wil overnemen en ik steun hem daar van harte in. Hij zal op de ALV van 12 juni meer vertellen over zijn ideeën en jullie steun vragen voor zijn bestuurslidmaatschap.

Ik wil me graag gaan richten op de media en campagne kant van de partij en het lijkt me leuk om met leden hier de komende tijd aan te werken en uit te werken hoe we effectief aan verkiezingen kunnen gaan meedoen. Social media is hier een belangrijk component in en ik blijf daarom werken aan het uitbouwen van mijn YouTube kanaal en andere social media. Mocht je ook mee willen werken aan media en campagne dan kan je mij mailen op [email protected].

De LP blijft hard nodig in Nederland en ik hoop dat in de komende nieuwe fase mooie dingen met elkaar kunnen bereiken.

Groeten,

Robert Valentine
Voorzitter