De campagne die de Libertaire Partij zal voeren in aanloop naar de komende Tweede Kamer-verkiezingen kan bijna van start. De kandidatenlijst is gereed en wordt zaterdag 9 september op de ALV als advies voorgelegd aan de leden, waarna deze bij goedkeuring officieel zal worden.

Aanbevolen als lijsttrekker wordt Tom van Lamoen. De nummers twee tot zes: Bart Burggraaf, Pasqual Verhagen, Johan Zijlstra, Jip Meijer en Tom Huijs. Samen zullen zij op de voorgrond treden tijdens de campagne, ieder met eigen expertises. 

“Veel Nederlanders zijn al libertair. Ze weten het alleen nog niet”, stelt Van Lamoen. “Het is een geweldige eer om deze veelzijdige mensen te mogen aanvoeren. We zijn met deze lijst klaar voor de campagne.”

Van Lamoen is raadslid namens Amersfoort voor Vrijheid en actief voorvechter van Bitcoin. In de keistad bemachtigde het beoogde nieuwe gezicht van de LP vorig jaar nota bene met een blanco lijst dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers één zetel. 

Bekende gezichten onder libertairen op de lijst zijn verder onder meer: Quintus Backhuys (10), Martijn Noortman (13) en Simone Pailer (7)*.

De kandidaatstellingscommissie kreeg van het LP-bestuur opdracht een kwalitatieve advieslijst samen te stellen: Volgens haar: “Een solide, gevarieerde lijst van gekwalificeerde kandidaten: stuk voor stuk gedreven om de bekendheid van de LP omhoog te stuwen.”

De advieslijst van LP ziet er als volgt uit:

Nummer – Naam – Gemeente – M/V

 1. T.J. (Tom) van Lamoen – Gemeente Amersfoort
 2. B.W. (Bart) Burggraaf – Gemeente Voorschoten
 3. P.H. (Pasqual) Verhagen – Gemeente Alkmaar
 4. J. (Johan) Zijlstra – Gemeente Amersfoort
 5. T.D.J. (Jip) Meijer – Gemeente Leiderdorp
 6. T. (Tom) Huijs – Gemeente Horst aan de Maas
 7. S. (Simone) Pailer – Gemeente Den Haag*
 8. W.P.J.A. (Lex) Loman – Gemeente Arnhem
 9. G.D. (Gerard) van den Brink – Gemeente Rhenen
 10. W.Q. (Quintus) Backhuijs – Gemeente Rotterdam
 11. S.F.P. (Pallieter) Koopmans – Gemeente Wassenaar
 12. K.J. (Klaas) Wassenaar – Gemeente Leeuwarden
 13. M. (Martijn) Noortman – Gemeente Soest
 14. P.R. (Pieter) Visser – Gemeente Oss
 15. R.W. (Rody) Mens – Gemeente Eindhoven
 16. M.A. (Mik) Brokke – Gemeente Teylingen*
 17. H.T.J. (Rik) Kleinsmit – Gemeente Almere
 18. P. (Peter) Hartkamp – Gemeente Amersfoort
 19. E. (Erik) Vermeulen – Gemeente Haarlemmermeer

Op zaterdag 9 september jl. is in Den Haag de lijst vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering, het hoogste orgaan van de partij. De leden stemden in met het advies met een uitzondering, Simone Pailer (was 16, nu 7) en Mik Brokke (was 7, nu 16) wisselen van plaats.