De laatste maanden heeft de groei van de LP een vlucht genomen. Om deze groei in goede banen te leiden en ons te ontwikkelen tot een grote landelijke partij heeft het partijbestuur besloten tot oprichting van Provinciale Afdelingen in alle 12 provinciën. Deze afdelingen gaan zich bezighouden met de organisatorische zaken die in de provincie namens de partij moeten worden ondernomen. 

Iedere provincie van Nederland is via een Afdeling onderdeel van de LP. Afdelingen werven nieuwe leden en activeren bestaande leden. Verder zijn Afdelingen, in hun provincie, verantwoordelijk voor het uitvoeren van campagneactiviteiten, organiseren van events en het bekend maken van de LP als politieke partij.

De Tweede Kamerverkiezingen komen al snel dichterbij. Onze campagne staat in de startblokken, en daarom zoeken wij naar coördinatoren en leden die ons team in de provincies komen versterken. Wil je meer weten of je direct aanmelden: neem dan contact met ons op via [email protected]

Samenstelling en ontbinding 

Provinciale Afdelingen worden samengesteld door de Algemene Vergadering van de LP. Zij kunnen ook worden ontbonden, herschikt of aangepast door de Algemene Vergadering van de LP. Een afdelingsteam bestaat in principe uit een afdelingscoördinator, een coördinator events/campagnes en een coördinator werving/selectie. Hieronder volgt een korte toelichting op hun respectieve taken: 

Afdelingscoördinator:

• Coördineert het provinciale afdelingsteam 

• Is de verbindende schakel tussen de toekomstige Provinciale Statenfractie en het partijbestuur. 

• Draagt zorg voor de financiering van activiteiten van de Provinciale Afdeling.

• Vormt het eerste aanspreekpunt voor het partijbestuur bij issues in de provincie, speelt een adviserende (en – indien nodig – bemiddelende) rol bij politieke en/of personele kwesties in de Provinciale Statenfractie (op verzoek van de fractie) en deelt de activiteiten en ontwikkelingen in de eigen provincie actief met de afdeling coördinatoren in de andere provincies. 

Coördinator events/campagne: 

• Organiseert provinciale events, zoals borrels, lezingen en bezichtigingen tot een maximum van 1000 personen en altijd in overleg met de landelijke activiteiten coördinator.  

• Organiseert (of helpt met organiseren van) campagnes, werkbezoeken, etc.

• Is de contactpersoon in de provincie voor de landelijk activiteiten coördinator.

• Verzamelt en onderhoudt contacten met leden die zich in de provincie willen inzetten om folders uit te delen, posters te plakken, events te organiseren, etc. 

Coördinator werving: 

• Neemt contact op met mensen die zich aanmelden om iets te doen voor de LP, deze mensen worden gevraagd plaatselijk actief te worden voor de LP en deze mensen worden geografisch genoteerd op de provincie plattegrond als LP contact. 

• Deze mensen worden genoteerd in een Excel bestand. Dit bestand wordt gedeeld met de andere coordinatoren binnen de provincie en [email protected] 

• Als er iemand opvalt, wordt deze gemeld aan [email protected]

• Mensen die actief willen worden voor LP mogen zich aanmelden op het mail adres van werving in de provincie en op [email protected]