Door red/JvL

De EU roept een verkliklijn in het leven. Nee, dit is geen oud bericht uit de DDR van de jaren 80, maar het is een recent bericht. Met deze maatregel van de EU zijn er tal van Stasi-vergelijkingen te maken. Ook is er een libertair perspectief op de sancties. Want het Libertarisme laat iedereen vrij om te boycotten wie je maar wil.
 
EU kopieert de Stasi

De Stasi (Ministerium für Staatssicherheit) had een enorme impact op het dagelijkse leven in de DDR. Het was bij ieder aspect van het leven betrokken. Er ontstond een gigantisch netwerk van burgerinformanten, de “Inoffizielle Mitarbeiter” (afgekort IM). Op het hoogtepunt bestond de Stasi uit 91.000 (!) voltijdsmedewerkers en uit maar liefst 200.000 burgerinformanten. Dus 1 op de 50 mensen in de DDR was betrokken bij de Stasi. Vertalen we deze cijfer naar de EU dan zou dat betekenen dat er 9 miljoen mensen bij de EU-inlichtingendienst zouden werken. Dat is heel de bevolking van Hongarije.
Dit gebeurt nooit meer, is uw redacteur op school geleerd, nog niet zo lang geleden. Met de klokkenluiders tool van de EU gaan we wel steeds meer naar de situatie in de DDR toe. Deze maatregel is één van de vele maatregelen om de EU meer staatscontrole te geven. De trend is zorgwekkend. De EU gaat ook steeds meer ieder aspect van uw leven bepalen. De grondbeginselen van de EU waren goed. Nooit meer oorlog, nooit meer honger en wel vrij verkeer van personen en goederen. Maar het is politici eigen om de macht die ze in handen krijgen te misbruiken. En nu hebben we een bureaucratische moloch die ieder aspect van uw leven wil bepalen. De EU gaat nu achter meningen en ideeën aan. De vrijheid van meningsuiting wordt het volgende slachtoffer van de EU. De eerste waarschuwingen zijn al gegeven aan Twitter.

Libertair perspectief op de sancties

In een vrije en dus libertaire samenleving kan er nooit een collectieve boycot van bovenaf worden opgelegd. Dit is een grote schending van het eigendomsrecht, één van dé pijlers onder het libertarisme. Ieder individu en ieder bedrijf is zelf vrij om landen te boycotten. Er kunnen goede principiële en morele redenen zijn om een land te boycotten. Maar iedereen kan daar anders over denken. Het is in dit geval niet onze oorlog en het zijn niet onze sancties, maar sancties van politici die de gevolgen van die sancties niet zelf ondervinden. Een schending van het eigendomsrecht is erger dan het omzeilen van sancties.
 
Bron:
https://eusanctions.integrityline.com/frontpage