De Libertarische Partij heeft in álle 20 kiesdistricten, dus inclusief Bonaire (!) voldoende ondersteuningsverklaringen voor haar kieslijst kunnen winnen. Daarmee kunnen we van deze verkiezingen een nog nooit eerder vertoond succes maken. De Kiesraad heeft inmiddels lijst 20 aan de LP toegewezen. Het bestuur van de LP dankt alle leden en sympathisanten die dit met zoveel inzet voor elkaar gekregen hebben. Dit, ondanks dat lokale stadhuizen en ambtenaren door de Coronamaatregelen soms zeer moeilijk toegankelijk waren. De gehele lijst van kandidaten kun je op onze website zien. Om je nog beter met ze kennis te maken lichten we enkele kandidaten eruit:

Arnoud Kuipers (1980), zelfstandig ondernemer en vader van een zoon van 7 jaar oud, staat als vierde (4) kandidaat op de kieslijst van de LP. Hij woont in Assen, heeft een eigen onderneming en geeft sinds 2013 trainingen en presentaties aan managers en directie van MKB bedrijven om, zoals hij zegt, “van hun klanten en medewerkers ambassadeurs te maken“. Hij timmert aan de weg: in 2018 werd hij uitgeroepen tot “Drents ondernemer van de maand“.

Door een pandgenoot die lid was van de LP kwam hij enkele jaren geleden voor het eerst in contact met andere mensen die, wat hij noemt “open-mindedness” hebben. De LP is voor Arnoud de partij waarvan de denkbeelden over individuele vrijheid het meest overeenkomen met zijn eigen wereldbeeld.

“Libertairen zijn mensen die zien dat er ook andere mogelijkheden bestaan, die door de poppenkasten heenkijken. Bijvoorbeeld, dat premier Rutte op de fiets naar de koning zou moeten gaan is pure marketing. Ik ga ervan uit dat de mens in principe goed is. Waarom stelt de overheid zoveel regels in?  97% van de mensen is te goeder trouw. Voor die 3% die iets fouts zouden kunnen doen maak je heel veel onmogelijk voor de rest. Schrikbarend hoeveel hoogopgeleiden nu nog steeds alles wat de overheid doet klakkeloos ondersteunen. Mensen die praktischer in het leven staan hebben daar soms een veel nuchterder kijk op. “

Wat heeft de doorslag gegeven om je kandidaat te stellen op de kieslijst van de LP?

“Via de Nieuwsbrief ben ik lid geworden van de LP. Die brieven laten een club zien die strijdbaar is. Het is de enige partij die vrijheid geloofwaardig nastreeft. Het artikel over Sanpo Yoshi was voor mij inspirerend. Nu met de Coronacrisis heb ik iets willen doen, zelf een bijdrage leveren, mijn kennis en kunde inzetten. Laten zien dat het ook anders kan. Toen de LP campagnemedewerkers wierf heb ik mij daarvoor gemeld en ik maak nu dus deel uit van het campagneteam. Op de vraag om me verkiesbaar te stellen heb ik bijna als vanzelfsprekend ja gezegd.”

Hoe is je humeur vandaag?
Goed, ik sta positief in het leven en probeer elke dag zo wakker te worden

Wat is je grootste zwakheid?
Ongeduldigheid. Wachten is nooit leuk. Hoe groter bedrijven en organisaties zijn hoe langer het duurt om de nodige knopen door te hakken, verschrikkelijk

Wat is je grootste sterkte?
Creativiteit en humor. Niet altijd te serieus zijn, ik probeer het luchtig te houden

Wat is je passie?
Vrijheid, persoonlijke keuzes hebben, de vrijheid om ja of nee te kunnen zeggen

Je grootste voorbeeld?
Ik zou wel de nieuwe Jos Burgers* willen worden
(*professioneel spreker en schrijver van managementboeken, red.)

Wat is je vroegste herinnering?
Een ritje in de Porsche van de politie, de politie pikte me van de berm van de autoweg op toen ik 3 jaar oud was en vriendjes van mijn broer me daar achterlieten

Wat is je idee van politiek?
Politiek moet er meer voor de burgers zijn, nu lijkt die er meer voor multinaltionals en grootmachten te zijn

Wat motiveert je om in de politiek te gaan?
Een volk vertegenwoordigen dat in principe open minded is. Op een leuke manier de gevestigde orde uitdagen.

Waar ben je over 10 jaar?
Dan ben ik een veelgevraagd spreker die bedrijven inspireert om meer uit hun bestaande klanten te halen d.m.v. klantbeleving en een goede aftersales

Wat is je lievelingseten?
Lasagne

Welk restaurant kun je aanbevelen?
Cantina Mexicana, in Groningen, maar daar kun je geen lasagne eten….

Welke muziek hoor je graag?
Ik heb 10 jaar lang een online dance radiostation gehad, ik heb wel iets met electronische dance music

Wat vind je een fijn boek?
Ik heb er zelf een geschreven; “in 10 stappen van klant naar ambassadeur“” 

Wie is je favoriete auteur?
Stephen Covey, met “ph” geschreven
(red.) We zoeken hem even op: zijn boek “the seven habits of highly effective people” blijkt een van de invloedrijkste boeken over managementmethodes.

Waar geloof je in?
In de goedheid van de mens

Waar houd je niet van?
Narrow-minded mensen met oogkleppen op

Waarover ga je graag in debat?
Over ondernemerschap, ik spring in de bres voor ZZP’ers. En over Noord-Nederland, niet alles is Randstad

Wat kun je vergeven?
Onopzettelijke fouten

Waar zou je in een tijdreis naartoe willen?
Naar 1900, kijken hoe de wereld toen was, met minder bevolking, hoe rook het toen?”

Wie zou je graag leren kennen?
Michael Jackson, praten over wat een vreemd leven hij had, vragen of hij happy was

Wat verbindt je met de LP?
Gelijkgestemden, mensen die doorzien hoe de wereld in elkaar steekt, door de poppenkast heenkijken

Hoe zie je Nederland over 10 jaar?
We staan nu op een kruispunt. Mijn visie: Nederland wordt decentraal, vanuit provincies, vanuit communities georganiseerd. Alles vanuit Den Haag, dat werkt niet, mensen moeten vanuit hun eigen kern kunnen aansturen wat er gebeurt, op basis van samenwerking, zonder dwang van bovenaf“.