Een groep van 40 jonge libertariërs heeft al enige tijd activiteiten georganiseerd, maar nu worden we ook echt een politieke jongeren organisatie, gelieerd aan de Libertaire Partij! Deze samenwerking is bevestigd door de ALV op het najaarscongres van de LP. Hier hebben Martijn Noortman (Penningmeester) en Tom Vos (Secretaris) verteld wat de Jonge Libertariërs het afgelopen jaar hebben gedaan en in de toekomst willen doen. Met Roos Schoenmakers (Voorzitter) als initiatiefnemer voor het oprichten van de Jonge Libertariërs, zijn wij dan ook erg benieuwd hoe het eerste jaar van de JL eruit gaat zien.

De Jonge Libertariërs is in het leven geroepen om meer jongeren te bereiken en het libertaire gedachtegoed te verspreiden onder de jongeren. Door als zelfstandige vereniging te werken kunnen wij onze volledige aandacht hierop richten en jongeren de kans geven zich op alle fronten te ontwikkelen tot een ambassadeur van de libertaire beginselen. Verder is het voor jongeren meer uitnodigend om aan te schuiven bij activiteiten waar leeftijdsgenoten aanwezig zullen zijn.

Dit doen wij onder andere met het organiseren van vele leuke activiteiten, zoals borrels, lezingen, en nog veel meer! In de afgelopen weken is er een activiteitencommissie opgezet om nog betere activiteiten te kunnen organiseren en om de groep nog meer bij elkaar te brengen. Deze activiteiten worden georganiseerd door heel Nederland. Dus mocht je nog een spreker of locatie weten, deel het met ons!

Mocht je interesse hebben in de JL, maar nog niet zeker weten of het bij je past, ben je welkom om langs te komen op de borrel van 4 December 2021. Voor meer informatie, neem contact op met het bestuur (zie onderaan). En als je ouder bent dan 30 jaar, ben je ook welkom om kennis te komen maken met de Jonge Libertariërs.

Als je vragen of suggesties hebt voor de Jonge Libertariërs, of je wilt graag meer weten of lid worden, kan je contact opnemen door te mailen naar [email protected] (Secretaris, Tom Vos) of te appen naar +316 5227 6927 (Secretaris, Tom Vos).

Het bestuur van de Jonge Libertariërs