Maarssen, 20 maart 2019 – Velen trekken er vandaag op uit om naar de stembus te gaan. Sommigen zullen dat doen zonder dat ze er uit zijn op welke partij ze willen gaan stemmen, maar kun je dat jezelf echt kwalijk nemen?

Zoveel zaken hebben invloed (gehad) op hoe je gaat stemmen of hebt gestemd vandaag, denk aan verkiezingsbeloften, de debatten, het nieuws en misschien wel de recente gebeurtenissen in Utrecht. Zelf ben ik één van de mensen die er nog niet uit is op de verkiezingsdag en dat neem ik mezelf niet kwalijk, maar ik baal er natuurlijk wel van.

Ervaring leert dat verkiezingsbeloften nou eenmaal minder waard zijn dan wij als kiezers zouden willen. De debatten brengen je als kiezer weinig nieuwe informatie en het nieuws laat je vaak zien wat het beste scoort bij het publiek. Moet je dan volledig je gevoel volgen bij het stemmen? Stem je op een bekende, een betrouwbaar gezicht of een leuke naam? Stem je wat je altijd stemt of ga je dit keer anders stemmen? 

Het zijn allemaal vragen waarop je vandaag jouw antwoord kunt geven door naar de stembus te gaan. Als je er nog niet uit bent wat je wil stemmen, maak dan in ieder geval gebruik van jouw democratisch recht en gá stemmen!

Daarom is mijn advies: stem vandaag op een partij waardoor je écht vertegenwoordigd wordt of stem blanco en laat daarmee zien dat je ontevreden bent over de huidige situatie.

Dennis Heins

Lijsttrekker LP Stichtse Vecht