Vanuit de Jonge Libertariërs willen wij, het bestuur van JL, graag met iedereen delen dat onze website, https://jongelibertariers.nl/ sinds afgelopen zaterdag online staat!

Daarmee zijn wij klaar om op de voorgrond te treden en meer aandacht te brengen naar het Libertaire gedachtegoed! De komende weken zullen wij, met onze leden, de website nog uitbreiden. Zo komen er meer activiteiten, meer standpunten en meer nieuwsberichten (bijvoorbeeld in Libertair Perspectief). Alle libertarische jongeren van 14 tot en met 27 kunnen lid worden. Iedereen mag doneren, onze agenda in de gaten houden en met ons in contact komen!

Wij hebben een erg actieve Activiteiten Commissie, waarvan wij weten dat zij nog met een heleboel activiteiten zullen komen. Zij organiseren activiteiten die JL’ers en andere jonge geïnteresseerden als doelgroep hebben. Zij hebben al lezingen georganiseerd over libertarisme, de wijk Oosterwold, alternatieven voor de klassieke vorm van onderwijs en diverse borrels. Als je vragen, opmerkingen, of suggesties hebt voor de JL Activiteiten Commissie kun je contact opnemen via [email protected] .

Zoals te zien is op onze website zijn wij ook bezig met het formuleren van onze standpunten en met het vormen van een commissie voor onze Standpunten en Visie. Deze groep JL’ers discussiëren over maatschappelijke problemen, en formuleren namens de JL een standpunt.

We hebben bij de JL al twee goede fotografen, maar ze kunnen natuurlijk niet altijd bij alle activiteiten aanwezig zijn. Daarom horen wij het graag als je in bezit bent van een goede camera, fotobewerking skills hebt of wilt ontwikkelen, geïnteresseerd bent in fotografie, en bij voorkeur ook lid bent van de JL. Bij het maken van de foto’s letten wij vanzelfsprekend op de privacy van de leden en de aanwezigen. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar foto’s zonder auteursrechten.

Het bestuur van JL gaat zich de komende tijd focussen op het verder opbouwen van een solide basis voor de organisatie en het registreren van de stroom aan nieuwe leden. We geven graag de commissies de verantwoordelijkheid voor de taken en ondersteunen ze waar nodig. We willen focussen op een decentrale organisatie, waarin het bestuur de grote lijnen en de libertaire grondslag in het oog houdt.

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar? Vind je het leuk om zo nu en dan eens in een veilige, libertaire omgeving je mening te uiten en deel te nemen aan discussies? Wil je het Libertarisme beter ontdekken? Of wil je met een gezellige groep gelijkgestemden eens een drankje drinken?
Meld je dan aan via onze website: https://jongelibertariers.nl/word-lid/

Verder staan wij staan altijd open voor meerdere ideeën voor activiteiten, lezingen, locaties, trainingen, en donaties. De JL is ook zeker afhankelijk van jullie hulp en vrijgevigheid. Als je ergens in kunt en wilt bijdragen, zien we graag een mailtje tegemoet via de secretaris. Voor donaties hebben wij op onze website een speciale donatie-pagina, mocht je ons doel willen steunen via een financiële bijdrage. Wij zijn de aanvraag voor een ANBI status aan het voorbereiden, waardoor de donaties aan ons aftrekbaar zijn van de jaarlijkse roofsessie van de fiscus.

Als je nog even rustig wilt kijken wie wij zijn en wat wij doen, kan je jezelf ook aanmelden voor een activiteit door te mailen naar de secretaris of de activiteitencommissie.

Het JL bestuur kijkt er naar uit om dit jaar officieel van start te kunnen gaan, en alle nieuwe leden te verwelkomen! Kom jij er ook bij?

Groetjes,

Roos, Tom, en Martijn


Afdeling Zuid-Holland
 

De LP-Afdeling Zuid-Holland is van start en wij hebben er al een geslaagde borrel op zitten. Wij gaan een maandelijkse borrel organiseren die elke keer in een andere stad gehouden wordt. Deze borrel zal elke eerste dinsdag van de maand plaatsvinden. De volgende borrel is op dinsdag 3 mei in Rotterdam bij café Bokaal vanaf 20.00 uur. Voor vragen: stuur een mail naar [email protected].


Libertair Perspectief:

Redacteur Geld, Economie en Belastingen

Net als het ledental van de partij stijgt het aantal lezers van Libertair Perspectief voortdurend. De redactie heeft zich voorgenomen om Libertair Perspectief verder te ontwikkelen tot een tweewekelijks libertair “magazine”, dat gericht is op het uitdragen van het libertarisme. Via een vaste “economische” rubriek wil de redactie meer aandacht schenken aan ontwikkelingen rond geld, economie en belastingen. 

Je hebt alle vrijheid om dit vanuit je eigen libertair perspectief in te vullen en een netwerk op te bouwen.

Heb je ideeën, zin om libertarische ideeën uit te dragen en zin in redactionele vingeroefeningen, dan meld je bij de redactie: [email protected]

Libertaire Partij:


LEDENAMBASSADEUR

Aantal: 1
Open: voor ieder lid
Periode: komende maand (en daarna desgewenst blijvend)
Omvang: eenmalig 20 uur (en daarna desgewenst 1 uur/maand)
Taak: contact zoeken met leden die (bijna) afhaken
Rapporteren:aan landelijk bestuur
Vereisten: sociaal vaardig, vriendelijk
Samenwerken: met een of meer bestuursleden
Meer info: [email protected]

 

VACATURES GRAFICUS, FOTOGRAAF/FOTOREDACTEUR

Wil en kan jij de LP leuker en mooier maken?

GRAFICUS

De LP is op zoek naar een lid met gevoel voor schoonheid, bijvoorbeeld een graficus of kunstenaar, die mee de huisstijl en de grafische uitingen vormgeeft. Vermoedelijk gaat het om een beperkt aantal uren op zelf te kiezen momenten.

FOTOGRAAF

Wie vindt het leuk om (vaak last minute) foto’s voor artikelen in de nieuwsbrief en de website te maken?

FOTOREDACTEUR

En wie vindt het leuk om (vaak last minute) foto’s voor artikelen in de nieuwsbrief en de website uit openbare bronnen te selecteren en de auteursrechten te administreren? Je hebt zowel gevoel voor schoonheid als voor punctualiteit.

De vacatures voor fotograaf en fotoredacteur zijn desgewenst te combineren.

De functies zijn nader omschreven op https://stemlp.nl/vacatures/.
Reacties zijn meer dan welkom op [email protected].


26 mei 2022: Libertarian National Convention (Reno, Nevada, USA)

18 juni 2022: Voorjaarscongres LP Nederland (save the date!)

26 juli 2022: Publicatie Libertarisch Sociaal Contract en  Libertarische Grondwet

11-15 Augustus 2022: Libertarian International World Conference 2022, Tblisi, Georgia

5 november 2022: Najaarscongres LP Nederland