Voor de Tweede Kamerverkiezingen zoeken wij de allerbeste kandidaten voor onze kieslijst!

Misschien ben jij dat wel, of weet je iemand die dat is. Op deze pagina vind je alle info over hoe je jezelf kandidaat kan stellen, het profiel dat we zoeken, en de procedure voor de komende maanden.

Je aanmelden kan tot en met 8 november 2020. Aanmelden kan alleen door het invullen van dit formulier.

Procedure

In maart 2021 kiezen we wie ons mag vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De voorbereidingen daarop zijn achter de schermen in gang gezet. De Algemene Ledenvergadering van zaterdag 19 september 2020 heeft de kandidaatstellingscommissie van 3 personen samengesteld, bij deze commissie solliciteert u naar een plek op de kieslijst.

Alles over de kandidatenprocedure, wat we zoeken in een Kamerlid en hoe je kunt solliciteren, vind je op deze pagina.

Het partijbestuur heeft besloten om een kandidatencommissie Tweede Kamer in te stellen, de gekozen leden in deze commissie hebben een opdracht gekregen om kandidaten te selecteren voor de Tweede Kamerlijst van de Libertaire Partij. Dit doen zij aan de hand van sollicitaties van leden én gesprekken die zij voeren met kandidaten.

De Commissie brengt advies uit aan het Bestuur, dat vervolgens een voordracht doet, waarover tijdens een latere ledenvergadering eind 2020 wordt gestemd.

Aan de kandidatencommissie is verder gevraagd om goed te kijken naar een evenwichtig team, te denken valt aan jong talent afgewisseld met leden met meer levenservaring.