Er is een schreeuwend tekort aan woningen, niet alleen in de Randstad maar ook daarbuiten. Als jij in in je toekomstige droomhuis wil kunnen wonen, moet dit wel gebouwd kunnen worden. Er moeten veel meer woningen bijgebouwd worden. Iedereen de ruimte om naar hartelust te bouwen!

Het moet makkelijker worden om een huis te kopen. Jij bent als huurder duurder uit, dan met een koophuis. Dit vinden wij een rare gang van zaken. Als je goed bent voor de huur, ben je ook goed voor de hypotheek. Wij willen het makkelijker maken voor (sociale) huurders om hun huis te kopen.

Jarenlang huur afdragen aan een woningbouwcorporatie maakt jou armer en je buurt ook. Je bouwt niks op en aan het einde van je huurperiode sta je met lege handen. Buurten gaan erop vooruit als meer mensen een koophuis hebben. Iedereen gedraagt zich dan verantwoordelijker.

De weg naar betaalbare woningen is niet moeilijk, maar de regering moet wel durven het roer om te gooien. In Tokio ben je veel vrijer als je een huis wilt bouwen en wordt je eigendom goed beschermd. Je kunt er gemakkelijk en goedkoop verhuizen, doordat er weinig beperkingen zijn. Huizenprijzen zijn laag en er is voldoende woningaanbod. Dat kan in Nederland ook!

Dit doet de LP door

  • Meer vrijheid en ruimte voor woningbouw
  • Meer mogelijkheden om woningen te huren of kopen
  • De mogelijkheid om je sociale huurwoning te kopen
Woonzekerheid