Partijbestuur

Bestuursvergaderingen

Bestuursvergaderingen

Het bestuur komt in principe elke maandagavond bijeen.

Tom Wentzel

Tom Wentzel

Penningmeester

Tom Wentzel is in aanraking gekomen met de libertaire filosofie door publicaties van het Murray Rothbard Instituut. Bij de LP heeft hij zijn politieke thuisbasis gevonden. Tom kiest actief voor de politieke weg om de wereld vrijer en welvarender te maken.

Deze benaderbare bestuurder ziet een mooiere wereld voor zich met vrijwillige samenwerkingsverbanden als alternatief voor de overheid.

Deze bestuurder wist eerder het nieuwe Huishoudelijk Reglement aangenomen te krijgen. Tom heeft een sterke focus op het onderhoud van partijstukken en de interne kant van de partij.

In zijn loopbaan is hij druk bij gemeenten in de wereld van het sociaal domein. In zijn privétijd bezoekt hij graag oude vesting- & Hanzesteden, leest hij graag over de ontstaansgeschiedenis van Nederland.

In de komende tijd richt hij zich op gezonde financiën.

Rik Kleinsmit

Rik Kleinsmit

Secretaris

“Een samenleving waarin solidariteit vanuit mensen zelf komt”

In 2003 ben ik begonnen als begeleider in de gehandicaptenzorg. Toen nog als bijbaantje naast mijn studie. Intussen heb ik teams geleid en met verschillende doelgroepen gewerkt. Sinds kort ben ik bezig met het opzetten van een bureau dat teams adviseert over teamcultuur.

Ik sta voor een samenleving waarin solidariteit vanuit mensen zelf komt. Een samenleving waarin mensen kunnen doen wat ze willen, zolang ze anderen geen schade toebrengen. Hulp betaald van belastinggeld is geen solidariteit.

Een samenleving waarin mensen onderling met elkaar kunnen afspreken wat ze willen, zolang ze begrijpen wat ze afspreken en de afspraak uit vrije wil maken. Dat is de samenleving zoals ik die graag voor me zie en waar ik me voor wil inzetten.

Emma van Zoelen

Emma van Zoelen

Bijzitter

Mijn naam is Emma van Zoelen, sinds mei 2022 ben ik bijzitter bij het bestuur, in de rol van voorzitter. Ik ben relatief kort lid bij de LP en leer nog regelmatig een hele hoop over het libertarisme, maar ik heb waarden als autonomie, vrijheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en ‘mensen in hun waarde laten’ altijd belangrijk gevonden.

Ik ben 27 jaar, ik woon in Haarlem samen met mijn vriend, en in het dagelijks leven onderzoek ik als promovendus aan de universiteit onderwerpen rondom interactie tussen mensen en kunstmatige intelligentie. Als bestuurder vind ik het belangrijk om goed naar mensen te luisteren en te zorgen dat verschillende mensen elkaar kunnen versterken.

Binnen de LP zal ik mij in eerste instantie vooral gaan richten op twee onderwerpen: (1) het creëren van een bruisende, actieve vereniging samen met de kersverse ledenbegeleiders, en (2) het ondersteunen van de Provinciale afdelingen, mogelijk ook richting meer politieke activiteiten.

Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan!

Mocht je vragen hebben voor mij ben ik te bereiken via emma.van.zoelen@stemlp.nl

Benno Pieters

Benno Pieters

Bijzitter van het bestuur

Benno Pieters realiseerde zich rond 2005 dat hij eigenlijk Libertariër is, nadat hij in 2001 ondernemer was geworden. Rond die tijd is hij ook de inzichten van Milton Friedman gaan volgen. Toch heeft hij lang VVD gestemd tot het te bar en boos werd de afgelopen verkiezingen. Hij heeft toen LP gestemd en is meteen actief lid geworden.

Benno heeft eerst 21 jaar bij amerikaanse IT-multinationals gewerkt en nu alweer meer dan 21 jaar ondernemer in de bedrijfsadvisering, met eigen verkoop- en marketing consultancies. In deze periode realiseerde hij zich dat de grootste debiteur van een onderneming de belastingdienst is en letterlijk de liquiditeit uit je bedrijf zuigt, zonder dat je daar veel voor terugkrijgt. 

Benno richt zich bij de LP op publiciteit en Europa libertair maken. Hij is een fervent voorstander van een Libertaire Europa van soevereine staten met bijbehorende gezonde financiën en wil samen met andere europese libertairen een vuist maken.