Partijbestuur

Robert Valentine

Robert Valentine

Voorzitter

Robert Valentine is via Ron Paul in aanraking gekomen met het libertaire gedachtegoed en besloot in 2013 actief te worden bij de LP in Nederland.

Als voorzitter richt hij zich voornamelijk op de portefeuilles permanente campagne, de lokale afdelingen en externe betrekkingen.

Tom Wentzel

Tom Wentzel

Secretaris, Commissaris Interne Zaken

Tom Wentzel is in aanraking gekomen met de libertaire filosofie door publicaties van het Murray Rothbard Instituut. Bij de LP heeft hij zijn politieke thuisbasis gevonden. Tom kiest actief voor de politieke weg om de wereld vrijer en welvarender te maken.

Deze benaderbare bestuurder ziet een mooiere wereld voor zich met vrijwillige samenwerkingsverbanden als alternatief voor de overheid.

Deze bestuurder wist eerder het nieuwe Huishoudelijk Reglement aangenomen te krijgen. Tom heeft een sterke focus op het onderhoud van partijstukken en de interne kant van de partij.

In zijn loopbaan is hij druk bij gemeenten in de wereld van het sociaal domein. In zijn privétijd bezoekt hij graag oude vesting- & Hanzesteden, leest hij graag over de ontstaansgeschiedenis van Nederland.

In de komende tijd richt hij zich op het Platform Ondersteuningsverklaringen en gezonde financiën.

Jeroen Weber

Jeroen Weber

Algemeen bestuurslid

Na mijn dienstplicht (’87-’88) heb ik vele jaren als organisator binnen de film- en televisie-industrie gewerkt. In 1998 maakte ik de overstap naar de overheid. Een hele andere tak van sport, maar het ambtelijk apparaat was voor mij de aangewezen plek om mijn bemiddelende en organisatorische eigenschappen in te zetten.

Zo’n tien jaar heb ik bij diverse overheidsinstanties mijn diensten verleend, voornamelijk in de functie van (senior)beleidsmedewerker. Binnen mijn werkveld fungeerde ik veelal als een spin in het web tussen bedrijfsleven, overheden en burgers. Na het overlijden van mijn vrouw besloot ik het roer om te gooien en ben als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan, als lobbyist, maar ook binnen het uitvaartwezen. Hiernaast heb ik diverse diverse (politieke) bestuursfuncties vervuld.

Sinds 2018 ben ik toegetreden tot het landelijk bestuur van de LP. Ook was ik namens de LP lijsttrekker bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Rijswijk. Binnen het landelijk LP bestuur ben ik onder meer verantwoordelijk voor de campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen van 2021.

Willem Buising

Willem Buising

Algemeen Bestuurslid

Na mijn studie Personeel- en Organisatiemanagement heb ik gewerkt als programmamaker bij een opleidingsinstituut van de gemeente Rotterdam. Vanuit de overtuiging dat digitale media de toekomst hadden ben ik in 1994 mijn bedrijf gestart in online marketing, -communicatie en webdevelopment

Ik ben getrouwd en vader van een zoon en een dochter (beiden in de tienerleeftijd). Ruim 18 jaar geleden ben ik uit Scheveningen in Rijswijk komen wonen.

Visie en strategie, hand in hand met daadkracht en besluitvaardigheid, dat is naar mijn mening wat Nederland nodig heeft.