Een week na de verkiezingen is het stof neergedaald, Nederland heeft gestemd voor de gemeenteraad. Op dit moment zijn de coalitieonderhandelingen in volle gang. Zoals bij elke verkiezingen is er ook nu het nodige te bespreken. Zo wonnen de lokalo’s flink en was er opvallend veel steun voor progressieve partijen.

Er deden meer partijen mee dan ooit, of dit een voorbode is voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 en de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 is nog de vraag.

Hoe is het de LP vergaan op 21 maart?

Om met het goede nieuws te beginnen, beter dan ooit! Met alle resultaten meegerekend sinds 2012 komen Rijswijk en Stichtse Vecht binnen op goud en brons. Zij boekten resp. 1.62% en 1.51% van de stemmen, Dalfsen zet ook een mooi resultaat neer met 1.08% van de stemmen.

Vergelijken wij onze uitslagen met de kiesdeler, dan boeken Rijswijk en Stichtse Vecht de hoogste uitslag ooit voor de partij, beiden 50%! Een prestatie om trots op te zijn. Oude records van 38% van de kiesdeler in Groningen-Stad in 2014 & Oegstgeest met 1.08% van de stemmen eveneens in 2014 worden gebroken.

Geen zetel, maar alle reden om niet bij de pakken neer te zitten

Zo dichtbij een zetel voor de kampioen van de vrijheid, zijn wij als LP’ers nog niet geweest. We zijn trots, als bestuur, op onze 3 afdelingen die dit resultaat hebben neergezet. Dennis, Jeroen, Vincent én teams, chapeau!


Het bestuur van de LP,