Kandidatenlijst

1. Robert Valentine

1. Robert Valentine

Amsterdam, 1985
Projectmanager gebiedsontwikkeling

“Onze samenleving zo organiseren dat iedereen zijn eigen geluk met succes kan nastreven.”

De LP heeft de sleutel tot een ideale wereld. Een wereld waar iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar eigen geluk te vinden en zijn of haar eigen toekomst te bepalen. De LP wil onze samenleving zo te organiseren dat iedereen zijn eigen geluk met succes kan nastreven.

De boodschap die ik wil uitdragen is dat je mag vertrouwen in de ongekende krachten van de mens. Dat als mensen de ruimte krijgen en het vertrouwen dat de meeste mensen prima voor zichzelf kunnen zorgen.

Meedoen met de politiek is een constante interne strijd. Het is een systeem dat menselijker kan en moet, maar tegelijkertijd moet je in de huidige vorm mee doen om iets te kunnen veranderen.

2. Jeroen Weber

2. Jeroen Weber

Rijswijk, 1969
Algemeen bestuurslid LP

“Een dienstbare overheid die naar u luistert in plaats van naar zichzelf.”

Van militair tot organisator in de film- en televisie-industrie, van lobbyist tot ondernemer in het uitvaartwezen, van ambtenaar tot politiek bestuurder, stilzitten kon ik nooit. Mijn brede werkervaring zie als een gezonde basis voor een politicus.

De libertaire partij is een plek voor echte liberalen en vrijdenkers, een partij waar ik mij thuis voel. In 2018 trad ik toe tot het landelijk bestuur van de LP en werd ik namens de LP lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rijswijk.

Dat door alle overheidsbemoeienissen wordt het recht op zelfbeschikking steeds meer ondergesneeuwd. Gestuurd worden is voor veel Nederlanders bijna vanzelfsprekend geworden. De groeiende invloed van overheden moet niet alleen op de rem, maar moet ook deels worden teruggeschroefd. Daar wil ik mij hard voor maken.

3. Roos Schoenmakers

3. Roos Schoenmakers

Venlo, 1999
Internationale Betrekkingen – Universiteit Leiden

“De beste ideeën ontstaan wanneer mensen kunnen werken in vrijheid”

Op dit moment ben ik laatstejaars studente Politicologie. De problemen die ik zag in de politiek waren voor mij de reden om deze studie te gaan doen. Na het behalen van mijn bachelor diploma wil ik eerst wat praktijkervaring opdoen, daarna wil ik een master volgen.  

Mensen weten zelf het beste wat goed voor hen is. De overheid moet mensen daarom zoveel mogelijk vrijlaten om hun leven in te richten zoals ze dat zelf willen. De LP is de enige partij die nog écht liberaal is en pleit voor een kleinere overheid. De beste ideeën ontstaan wanneer mensen kunnen werken in vrijheid en zelf verantwoordelijk zijn voor de gevolgen, daar geloof ik in.  

De huidige coronacrisis was het laatste zetje om me verkiesbaar te stellen voor de LP. Mensen om mij heen accepteren uit angst steeds meer overheidsbemoeienis. Ik wil de Tweede Kamer in om onze vrijheden en grondrechten te beschermen, juist in tijden van crisis. Daarnaast is het hoog tijd dat er meer jongeren in de Tweede Kamer komen om daar ook hun belangen te kunnen vertegenwoordigen. Ik zal iedere dag vol passie strijden om de grondrechten van elke Nederlander te beschermen. 

4. Arnoud Kuipers

4. Arnoud Kuipers

Assen, 1980.
Ondernemer
De stem van buiten de Randstad

“De burger is wel klaar met die politieke poppenkast”

Sinds 2013 ben ik ondernemer, daarvoor was ik werkzaam bij grote bedrijven als Unilever en De Persgroep. Bedrijven waarover ik tegenwoordig een iets andere mening heb. Ik geef in-house trainingen bij bedrijven en geef lezingen voor brancheverenigingen en business clubs. Ook ben ik werkzaam als interim teamleider en mag ik een veertigtal kanjers aansturen.

De burger is wel klaar met de politieke poppenkast. Ze doorzien dat de huidige partijen er vooral voor de elite en grote bedrijven is en niet voor de burger. Dit moet echt anders. De LP wil een heel nieuw systeem zonder achterkamertjespolitiek.

Van nature ben ik vrij rebels en gedij ik het beste in een vrije samenleving. Ik ben een nuchtere noorderling en dat is gelijk ook mijn kracht. Ik ben er voor de wakkere Nederlander die het vertrouwen in de huidige politiek verloren heeft. Een stem op de LP is een eerste kleine stap naar een nieuw politiek systeem voor en door de burgers.

Lees meer van Arnoud in het recent gehouden interview van 6 februari 2021

Zie de beelden van het interview ‘Als je mensen behandelt als kinderen gedragen ze zich ook zo’ van 20 februari op de website van RTV Drenthe

5. Wijnand Groenen

5. Wijnand Groenen

Krimpen aan den IJssel, 1973
Commercieel directeur bij Meerdervoort

“Met vrijheid komt ook eigen verantwoordelijkheid, een mooie combinatie.”

Na mijn carrière in de automatisering en de verzekeringsbranche heb ik in tien jaar tijd van een eenmanszaak een makelaardij met 5 vestigingen in Nederland opgezet. Zeven jaar geleden ben ik gaan werken als commercieel directeur bij Meerdervoort, een investeringsmaatschappij. Ik heb als ondernemer altijd veel vrijheid gehad ook kon ik mijn creativiteit en probleem oplossend vermogen inzetten. Met vrijheid komt ook eigen verantwoordelijkheid, een mooie combinatie!

Hoe groter de overheid, hoe minder de individuele vrijheid. Het huidige apparaat kost veel te veel geld en wordt betaald door werkende burgers en ondernemers. Dit is nog lang niet bij iedereen doorgedrongen. Het kan en moet wat mij betreft een heel stuk kleiner worden. Daar gaat de LP zich komende jaren hard voor maken. Als vader van vier kinderen maak ik mij weleens zorgen over hun toekomst. Deze toekomst wordt met een alsmaar groeiende overheid, de bijbehorende kosten, de doorgeschoten nivellering, toenemende regelgeving en regulering steeds minder “vrij”.

Mijn rotsvaste geloof in vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid zijn mijn belangrijkste waarden. Ik ben libertair in hart en nieren en wil er samen met de LP voor zorgen dat burgerlijke vrijheid en het recht om te leven, eigen keuzes te maken en je eigen toekomst te bepalen zoveel mogelijk behouden blijven.

6. Nathan Bouscher

6. Nathan Bouscher

Amstelveen, 1983
Managing Director

“De toekomst is van ons!”

Na mijn studie internationaal publiekrecht heb ik gewerkt voor het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Op dit moment ben ik Managing Director van een gespecialiseerd internationaal veilinghuis, met ruime ervaring in de non-profit sector.

Politiek is de grootste religie van onze tijd. Velen vinden hun heil in de beloften, rituelen, instituties en predikers. De LP is de enige partij die gelooft in het individu.

Ik geloof in een krachtige samenleving van mensen die economisch en maatschappelijk samenwerken in vrede en vrijheid. Vrijheid en vooruitgang zijn op de lange termijn niet tegen te houden. De toekomst is van ons!

7. Willem Buising

7. Willem Buising

Den Haag, 1964
COO en Founding partner bij Grip Online en GripNet
Algemeen bestuurslid van de LP
Voorzitter LP-Rijswijk

“Progressie komt door mensen, nooit door de overheid.”

Na mijn studie HR management heb ik gewerkt als programmamaker bij een opleidingsinstituut in Rotterdam. Vanuit de overtuiging dat digitale media de toekomst hadden, ben ik na vijf jaar mijn eigen bedrijf gestart. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een hecht team van online marketing-, communicatie- & webdevelopment specialisten.

Nederland heeft weer ruimte nodig voor particulier initiatief. Wereldwijd staan Nederlanders bekend om hun professionele houding en creatieve oplossingen. Die energie wil ik weer in ons eigen land, ongehinderd door regelzucht van voorzichtige ambtenaren. Het is tijd om ons land te transformeren van een bureaucratie met veel te veel overheid naar een innovatieve maatschappij vol burgerinitiatief en eigen verantwoordelijkheid. Ik geloof in de balans tussen een ondernemende bevolking en een kleine, effectieve overheid: “Progressie komt door mensen, nooit door de overheid.”

Een klassiek-liberaal geluid, daar sta ik voor. Iets dat uit onze politiek is verdwenen. Ondernemerschap en een focus op mogelijkheden in plaats van op verboden en voorwaarden, dat is wat we nodig hebben in de Tweede Kamer. Maar ook op Gemeentelijk niveau moet er weer een focus komen op de vrijheid van handelen en de verantwoordelijkheid voor elkaar.

Lees meer over Willem Buising in het recent gehouden interview van 18 februari jl.

8. Yu Mei O

8. Yu Mei O

Utrecht, 1988
Ambulant persoonlijk begeleider

“Meer menselijkheid, meer vrije keuze en lekker en gelukkig leven met elkaar.”

Na mijn studie Gezondheidswetenschappen heb ik mijn Msc in Prevention and Public Health behaald. Ik heb een bedrijf opgericht waar ik als health & lifestyle coach en personal trainer werkzaam was. In mijn huidige functie als persoonlijk begeleider help ik ex-dak- en thuislozen om zelfstandig te leven en weer deel te nemen aan de maatschappij.

Ik zie mijzelf als een vrije geest en voel me vaak belemmerd door alle onnozele en onzinnige regeltjes in de maatschappij. De standpunten van de LP en haar vrijheidsfilosofie komen overeen met die van mij en hoe ik in het leven sta.

De bizarre Corona maatregelen zorgden ervoor dat er iets in mij werd getriggerd en ik iets moest doen! Op dit moment worden mensen gestraft die niemand tot last zijn door de onmenselijk beslissingen die de politiek nu voor ons neemt. Ik wil helpen dit te veranderen en strijden voor meer menselijkheid, meer vrije keuze en lekker en gelukkig leven met elkaar!

9. Saskia van Balen

9. Saskia van Balen

Almelo, 1992
Fiscaal Recht – UvA

Op dit moment studeer ik fiscaal recht. Ik vind het leuk om zaken te analyseren en heb kennis van het Nederlandse belastingstelsel. Deze kennis wil ik inzetten in de politiek.

Het wordt tijd om de koopkracht te vergroten door de belastingen te verlagen. De drijfkracht achter een gezonde en stabiele economie is de burger met een besteedbaar inkomen. Ik ga voor een beleid waarin de kracht van het individu voorop staat. Een beleid met meer vrijheid door minder regels.

Ik mag mij graag mengen in het publieke debat en houd van een uitdaging. Samen werken aan een rechtvaardige verdeling in de maatschappij. Een maatschappij met een kleinere en efficiënte overheid. Want minder overheidskosten betekent dat de belastingdruk voor de burger omlaag kan.

10. Marco Nijweide

10. Marco Nijweide

Bogotá, 1988
Klantadviseur & Hypnotherapie practitioner i.o.
Werving binnen de LP

‘Ik wil een stem laten horen in Den Haag, de stem van het gewone volk!”

Na mijn opleiding van junior accountmanager ben ik de wereld van de customer service ingegaan. Mijn eerste politieke ervaringen waren bij de JOVD. Hier ben ik op lokaal, landelijk en internationaal vlak actief geweest. Ik ben medeoprichter en President van Maastricht Students For Libert geweest. Sinds dit jaar ben ik adviseur van het Nederlands Instituut voor Praxeologie. En ben ik hypnotherapie practitioner i.o.

Wij zien dit vandaag de dag op grote schaal onrecht, onnodige en arbitraire commando’s. De toeslagenaffaire, De RIVM modellen waarbij boeren van hun land afgejaagd worden. De verplichte sluiting van Horeca en detailhandel. Alleen de LP staat voor een rechtstaat waarin iedereen consequent gelijk behandeld wordt voor de wet. De wet die de individuele vrijheid beschermd zodat ze haar geluk kan nastreven.

Miljarden euro’s worden onrechtmatig van huidige en toekomstige generaties afgepakt zonder inspraak. De Euro die ons alleen uiteindelijk maar armer maakt doormiddel van inflatie. Wij moeten het tij keren. Ik wil met op vrijheid gestoelde inslag mensen bewust maken. Ik wil een stem laten horen in Den Haag, de stem van het gewone volk!

11. Willem Cornax

11. Willem Cornax

Amsterdam, 1983

“Voor het ontketenen van de menselijke capaciteit moet je bij LP zijn”.

In Leiden heb ik Rechtsfilosofie gestudeerd en mocht als onderzoeksassistent in Oxford werken. Met een vriend heb ik de vertaling gedaan van “De Armoede van economische gelijkheid”. Ik ben voorzitter van het Mises Instituut Nederland, een denktank die zich begeeft op het kruispunt van economische theorie, filosofie en cultuur en werk in de Non-Financial Risk bij een bank.

Politiek is ondergeschikt aan cultuur. De ruimte die de LP biedt met haar holistische visie op de samenleving maakt een bloeiende cultuur mogelijk. Daarmee zal uiteindelijk ook politiek verbeteren.

Als kandidaat voor de LP richt ik me op gezond economisch denken. Daar zijn geen modellen voor nodig. Daar is inzicht en ondernemerschap voor nodig. Daar ruimte voor maken met de LP is mijn streven.

12. Pallieter Koopmans

12. Pallieter Koopmans

Groningen, 1978

“ Consequent trouw blijven aan onze gemeenschappelijkheid: een vrije wereld’.

Educatie, daar geloof ik in. Als internet-ondernemer heb ik dan ook veel stagiaires begeleid. Tegenwoordig richt ik me meer op het helpen van organisaties als director, mentor, of commissaris.

Al ruim 20 jaar sta ik voor vrijheid en respect voor individuele rechten. Ik geloof in het Non Agressie Principe. Om het eenvoudig te houden: niet links en niet rechts of conservatief, maar individuele vrijheid & vrijwilligheid. Openheid en transparantie.

De LP is de enige partij met een grote verscheidenheid aan mensen die consequent trouw proberen te blijven aan hun gemeenschappelijkheid: een vrije wereld tijdens onze levensdagen te realiseren.

13. Peter Hartkamp

13. Peter Hartkamp

Den Helder, 1961

“Het Onderwijs zo organiseren dat jonge mensen zelf verantwoordelijk zijn voor het nastreven van hun geluk en succes.”

De LP staat voor vrijheid en eigen verantwoordelijkheid van mensen. Kinderen zijn ook mensen en hebben ook vrijheid en verantwoordelijkheid nodig om zich optimaal te kunnen ontplooien juist ook in het onderwijs.

De boodschap die ik wil uitdragen is dat jonge mensen heel goed zelf kunnen besluiten wat goed voor hen is. Hiervoor is het nodig om het onderwijs en de leerplicht te hervormen van drang en dwang naar vrijheid. Een eerste stappen hierbij zijn de bekostigingseisen terug te brengen tot de essentie en de scholen te bekostigen via vouchers naar keuze besteed door de jonge mensen en hun ouders zelf.

Onderwijs veranderen kan op dit moment alleen via de politiek, maar uiteindelijk zie ik geen rol voor de overheid in het onderwijs, anders dan beschermen van de vrijheidsrechten.

14. Romy de Man

14. Romy de Man

Voorburg,1995
Managementassistente bij de TU Delft
Fractievoorzitter van Onafhankelijk Rijswijk

“Het moet anders, het kan anders “.

Om het systeem van binnenuit te veranderen ben ik de politiek in gegaan. Op de oude manier politiek bedrijven, het handjeklap systeem achter gesloten deuren,  is niet meer van deze tijd en doet geen recht aan de Nederlandse kiezers en onze democratie. Hoe moet je dit veranderen? Door van de zijlijn af te stappen en samen actie te ondernemen.  

De bemoeienis en betutteling van de overheid is grenzeloos en het is tijd om daar verandering in te brengen. De overheid moet terug naar haar kerntaken en onze inwoners weer vrij laten in hun denken en doen.

Je kunt niet hetzelfde blijven doen en een andere uitkomst verwachten. Wil je dat er iets veranderd? Dan moet je daar wat voor doen. Stem dit jaar anders, stem voor verandering!

15. Nicki de Haaij

15. Nicki de Haaij

Gouda, 1977
Ondernemer en Senior Accountmanager bij een Internationale Handelsonderneming.

“Een ondernemer moet de vrijheid hebben om te kunnen ondernemen.”

Acht jaar ben ik gemeente raadslid in Rijswijk geweest. In deze tijd heb ik ervaren met welke overbodige regels wij Nederlanders te maken hebben. Welke vrijheden ons ontnomen worden en hoe de gevestigde politieke partijen er alles voor over hebben om op het pluche te blijven zitten.

Nederland is klaar voor een nieuwe koers. Een samenleving waarin we het beste uit onszelf halen eentje waarin individuen vrij zijn om hun eigen dromen op hun eigen wijze te verwezenlijken, zonder hierbij te worden ingeperkt door een berg aan beperkingen en regels van een overheid.

Als volksvertegenwoordiger wil ik mij in zetten om Nederland ondernemender te maken. Een ondernemer moet de vrijheid hebben om te ondernemen en niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan het uitpluizen van overbodige regels

16. Lola de Grunt

16. Lola de Grunt

Amsterdam, 1998
Civiel Recht – Leiden Universiteit

“Individuele vrijheid als het hoogste goed”.

Op dit moment ben ik ben masterstudent Civiel Recht aan de Universiteit Leiden. In het verleden heb ik politieke ervaring opgedaan binnen de JOVD Kennemerland en de jongerengemeenteraad van de gemeente Haarlemmermeer.

De overheid maakt meer kapot dan je lief is, vrijheidsrechten blijken, zeker in deze tijd, enorm broos. De LP is er voor eenieder die individuele vrijheid, net als ik, als het hoogste goed beschouwt.

De individuele vrijheid zou weer voorop moeten komen te staan bij allerlei maatschappelijke vraagstukken. Het doel, oplossen van een maatschappelijk probleem, heiligt de middelen niet, als daarvoor een inbreuk gemaakt moet worden op de individuele vrijheid. Ik wil een einde maken aan de verregaande overheidsbemoeienis op alle vlakken, te beginnen met de disproportionele COVID-19 maatregelen.

17. Gianni Kalkman

17. Gianni Kalkman

Spijkenisse, 1998
Junior Accountant.
Kandidaat Tweede Kamerverkiezingen 2021

“ In een échte democratie regeert het volk!”

Momenteel studeer ik voor het beroep Accountant, dit doe ik bij Hoek en Blok Accountants in Barendrecht. Vorig jaar heb ik mijn diploma MBO-4 behaald en kan mij sindsdien afgestudeerd Ondernemer Retail noemen.

Ik hoop in de komende jaren mij op financieel gebied verder te ontwikkelen om vervolgens dat ook in de Tweede Kamer in de toekomst toe te kunnen passen.

De huidige democratie heeft een gat gevormd tussen de burger en overheid, ik zie een mooie brug om die twee partijen weer dichterbij elkaar te brengen en van die plannen zou ik graag actief deel uitmaken. Ik sta voor het Libertaire gedachtegoed. Geen andere partij dan de LP staat écht voor vrijheid zoals ze dat bij de LP doen.

Persoonlijk zie ik het als voordeel om terug te gaan naar een democratie waarin de burgers actief mee kunnen beslissen in de plannen en daarmee voorkomen dat de overheid vergaande macht naar zich toe kan trekken. Het bindende referendum is een mooi initiatief om alle burgers hierin te betrekken, want in een échte democratie is het het volk dat regeert. Daarnaast wil ik mij hard maken voor de individuele keuzevrijheid van een ieder in ons land.

18. Nando Jansen

18. Nando Jansen

Rotterdam, 1985

“De ruimte om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt.”

Binnen de IT heb ik in zowel non- als profit sector meerdere functies gehad. De kennis die ik heb opgedaan wil ik graag toepassen in de kamer. In de kamer is in mijn ogen een groot gebrek aan mensen met echte kennis van IT.

Onze vrijheden komen steeds verder in de verdrukking en de ruimte om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt wordt steeds verder beperkt. De politiek houdt zich alleen maar bezig met de waan van de dag en er is geen visie op de uitdagingen waar wij als samenleving voor staan.

De huidige politici stellen zich alleen de vraag waar kunnen we ons nog meer mee bemoeien in plaats van wat kan de burger zelf.

19. Ria Winkelhorst

19. Ria Winkelhorst

Zelhem. 1960
Onderwijsassistent.
Lid van de LP

“De strijd tegen armoede en uitsluiting aangaan.”

In het verleden ben ik actief lid geweest van ‘Vrouwen in de bijstand Cliëntenraad, als vicevoorzitter voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en als Voorzitter Cliëntenraad en oud-commissielid bij GroenLinks. Ik werk al heel lang in het onderwijs, eerst als docent en nu als onderwijsassistent op een vmbo-school.

Openheid brengen en betutteling van de overheid indammen!

Als individu kun je weinig als partij kun je al meer, maar als gehele bevolking heb je macht, dus we hebben elkaar nodig om iets voor elkaar te krijgen!

Je eigen verantwoordelijkheid kunnen en mogen nemen met zo weinig mogelijk overheid bemoeienissen!  Nog steeds zie ik veel gezinnen, die met veel kunst en vliegwerk, hun hoofd proberen boven water te houden en als ervaringsdeskundige kan ik daarover mee praten en deze Lockdown maakt het er niet beter op!  

Lees meer over Ria in het interview van 31 januari 2021

20. Rutger Hanssens

20. Rutger Hanssens

Breda, 1998

“Weer zelf gaan nadenken over hoe we met de uitdagingen in een maatschappij om gaan “. 

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de studie HRM die ik volg op Avans Hogeschool in Breda. Naast mijn studie ben ik als zzp’er actief in de deur aan deur verkoop. Ik ben nog niet zeker over de richting waar ik heen wil. Wat ik wel weet, is dat ik zelfstandig wil kunnen werken en dat ik kan werken waar en wanneer ik wil. 

Iedereen in Nederland weet best zelf wat hij of zij belangrijk vindt en ik vind dat de politiek dit moet respecteren. De politiek moet zorgen voor het beschermen van de vrijheid van het individu en moet ver wegblijven van het ontwerpen van wetten die deze vrijheid in kunnen perken. 

Een samenleving waarin iedereen de ruimte kan krijgen om zijn of haar eigen leven in te richten zonder hiermee de vrijheid van anderen te beperken daar wil ik aan bijdragen. We moeten weer in elkaar en in onszelf gaan geloven. Veel mensen leven  met het idee dat de overheid er is voor de problemen in een maatschappij. We weten eigenlijk ook eigenlijk niet beter. Weer zelf gaan nadenken over hoe we met de uitdagingen in een maatschappij omgaan dat is de uitdaging.

21. Tom Huijs

21. Tom Huijs

Venray, 1989
Klantadviseur

“De Nederlanders hun bewegings- en ademvrijheid terug te geven.”

Als klantadviseur heb ik te maken met vraagstukken waar ik een oplossing voor met vinden. Hierin is belangrijk wat de klant belangrijk vindt en wat hij wilt bereiken. Dit geldt ook in de politiek. Was is belangrijk en hoe gaan we dat samen bereiken. Vrijheid voor ieder individu is hierin leidend.

We kunnen het meeste van ons leven genieten wanneer dit in vrijheid gedaan kan worden. Daarom geloof ik sterk in de libertaire boodschap: Lijfrecht, eigendomsrecht en het non-agressieprincipe.

In een gestuurde markt worden minder goede ideeën geforceerd door een klein groepje mensen die denken de kennis in handen te hebben waardoor het resultaat vaak vies tegenvalt. Het is tijd de overheid te verkleinen en daarmee de Nederlanders hun bewegings- en ademvrijheid terug te geven!

22. Arno Inen

22. Arno Inen

Zandvoort, 1974

“Je hoeft als politicus mensen niet te verdelen om kiezers te winnen.”

Naast docent ben ik 15 jaar lang ondernemer in de ICT, online marketing met een start in vastgoed. Daarom ben ik ook bezig met alternatieve wooninitiatieven zoals particuliere wooncorporaties, tiny houses en woongemeenschappen.

De politiek staat geluk in de weg: Het doet mij dan ook pijn om vrienden en families uit elkaar te zien worden gedreven alleen maar om hun verschillende meningen. Dat mensen geen goede zorg kunnen betalen, zich onveilig voelen of frustratie voelen dat een normaal leven niet meer betaalbaar is. Het gaat mij het meest aan mijn hart dat er jongeren zijn die geen mooiere toekomst voor zich zien.

Je hoeft als politicus niet mensen te verdelen om kiezers te winnen. Je kan een brug zijn om mensen, organisaties en bedrijven bij elkaar te brengen, om zorg betaalbaar maken, om de wereld een stuk veiliger te maken, om de wooncrisis te bevechten en voor iedereen de kans op geluk groter te maken.

23. Sander Fischer

23. Sander Fischer

Rijswijk, 1987
Projectleider bij KPN

“De vrijheid om zonder censuur digitaal informatie met elkaar te kunnen delen en onze mening te mogen uiten. “

Als projectleider zorg ik ervoor dat een project goed voorbereid, uitgevoerd en afgeleverd wordt en ik ben eindverantwoordelijke voor het resultaat. Ik sta voor transparantie en duidelijkheid dat is in mijn ogen wat de politiek nu nodig heeft.

Meer digitalisering is waar we heen gaan. De overheid lijkt hierin steeds tien stappen achter te lopen op de rest van de maatschappij. Echte kennis van zaken lijkt te ontbreken. Dat is wat er nodig is om deze achterstand vlot te trekken.

De LP staat voor de vrijheid van het individu hierbij hoort ook de vrijheid om zonder censuur digitaal informatie met elkaar te kunnen delen en onze mening te uiten zonder dat deze voor andere doeleinden worden gebruikt.

24. Joeri Jungschlager

24. Joeri Jungschlager

Smallingerland, 1992

“Ons eigen geluk nastreven is geen taak van de overheid.”

We zien op dit moment veel slechte keuzes gemaakt worden, met hele nare gevolgen. Onze systemische problemen zijn vaak veroorzaakt door mensen met de beste intenties maar met gebrek aan kennis en er zijn weinig consequenties bij slechte gevolgen. De systemen waarin we leven maken dat helaas extreem makkelijk.

De boodschap die ik wil uitdragen is dat de meeste mensen te vertrouwen zijn, dat onze samenleving het beste van onderop opgebouwd kan worden, en niet aangestuurd van bovenaf. Daarnaast moeten we de macht van de overheid beperken. Het is belangrijk dat wat van jouw is ook van jouw blijft of dat nou gaat om je materiële bezit of je data!

Binnen de politiek is er vooral gebrek aan kennis. Politici doen te vaak alsof ze ergens verstand van hebben maar hebben niet de benodigde feitelijke kennis. Mijn doel is om het kennisniveau van digitale zaken omhoog te tillen op onderwerpen als encryptie, blockchain, cyber-warfare. Daarnaast is een goede controle op impactvolle beslissingen van levensbelang voor iedereen in Nederland. Daar sta ik voor als overtuigd Libertariër.

25. Quintus Backhuijs

25. Quintus Backhuijs

Leiden, 1969
Docent

“We willen ze in Den Haag eens flink wakker schudden.”

Als docent ben je verantwoordelijk voor een stukje ontwikkeling van de generatie van de toekomst. Wat gaan we deze generatie meegeven? Angst of juist doorzettingsvermogen en de kracht van zelfbeschikking?

Ik sta voor het recht op geestelijke en lichamelijke zelfbeschikking en het recht op vrijheid. Een overheid die rekening houdt met en bijdraagt aan het welzijn van het individu.

We willen ze daar in Den Haag eens flink wakker schudden. Zo weinig mogelijk inmenging van overheden in het leven van mensen dat is waar ik voor ga. Met het vertrouwen dat mensen bereid zijn elkaar te helpen en elkaars grenzen te respecteren.

26. Rik Kleinsmit

26. Rik Kleinsmit

Steenwijk, 1977
Begeleider in de gehandicaptenzorg
Campagnesecretaris van de LP

“Een samenleving waarin solidariteit vanuit mensen zelf komt”

In 2003 ben ik begonnen als begeleider in de gehandicaptenzorg. Toen nog als bijbaantje naast mijn studie. Intussen heb ik teams geleid en met verschillende doelgroepen gewerkt. Sinds kort ben ik bezig met het opzetten van een bureau dat teams adviseert over teamcultuur.

Ik sta voor een samenleving waarin solidariteit vanuit mensen zelf komt. Een samenleving waarin mensen kunnen doen wat ze willen, zolang ze anderen geen schade toebrengen. Hulp betaald van belastinggeld is geen solidariteit.

Een samenleving waarin mensen onderling met elkaar kunnen afspreken wat ze willen, zolang ze begrijpen wat ze afspreken en de afspraak uit vrije wil maken. Dat is de samenleving zoals ik die graag voor me zie en waar ik me voor in wil zetten.

27. Roald Schoenmakers

27. Roald Schoenmakers

Rotterdam, 1966

“Een libertair tegengeluid geven in de kamer”

Ik heb voor Duitse, Franse en Amerikaanse multinationals op het gebied van reis- & betalingstechnologieën gewerkt voor mijn ondernemerschap. Heb 25 jaar in Spanje gewoond waar ik in 2009 de Spaanse Libertaire Partij mede heb opgericht.

Een vreedzame en vrijwillige samenleving, waar dwang tot het minimum moet worden beperkt, daar geloof ik in. De top-down-benadering in de grote moderne natiestaten is veel te ver doorgeslagen.

Een libertair tegengeluid in de kamer krijgen in een zee van collectivisme en populisme, daar wil ik mij namens de LP voor inzetten.

28. Jip Meijer

28. Jip Meijer

Groningen, 1960

‘De burger en dus ook de zelfstandige ondernemer moet uitgangspunt worden in het beleid.

Na mijn loopbaan bij Defensie heb ik nu mijn eigen reis- en taxibedrijf. Politiek begon voor mij bij de LPF. Ik was secretaris van de afdeling Zuid-Holland en kandidaat voor de Provinciale Staten.

De basis van de democratie ben je zelf. Wie kan beter beslissen wat goed voor jou is en hoe je je geld moet uitgeven dan jijzelf? Velen vinden het vanzelfsprekend dat de overheid alles regelt. Lekker makkelijk. Maar die overheid faalt steeds vaker en is een dwingeland geworden. De oplossing is eenvoudig: minder overheid!

De burger en dus ook de zelfstandige ondernemer moet uitgangspunt worden in het beleid. En niet allerhande maatschappelijke groepjes, belangenclubjes en grote bedrijven waar de overheid nu mee praat. Ik vertegenwoordig jou en zit daar niet om voorgekookt beleid goed te keuren. Heel Nederland heeft voordeel van burgers met geld op zak en een goed draaiend MKB. Ik wil mij ook inzetten voor de regio Leiden en omstreken.

29. Roman van Ree

29. Roman van Ree

Amsterdam, 1990

“Met de juiste technologie kan de democratie radicaal worden verbeterd.”

Het idee dat politici hun wil aan een volk opleggen stuit mij tegen de borst. Iedere burger heeft recht op inspraak en transparantie als het aankomt op politieke besluitvorming. Met de juiste technologie kan de democratie radicaal worden verbeterd.

Het is hoog tijd om de gevestigde orde open te breken en een legitieme directe democratie te realiseren. We hoeven geen toestemming om mee te praten en beslissen over ons lot.

Om dit te bereiken, introduceren wij als LP referend.app

Referend de geeft Nederlanders de gelegenheid om mee te stemmen over alle wetsvoorstellen die in de Tweede Kamer worden behandeld. Op deze manier kan de huidige vorm van indirecte partijdemocratie worden overstegen en kan het publiek zich beter verenigen en een vuist maken tegen regenteske waanzin.

30. Loes Engels

30. Loes Engels

Den Haag, 1939

“De rol van de overheid in de maatschappij is doorgeschoten”

Mijn vrije tijd besteed ik veelal aan het volgen van maatschappelijke- en politieke ontwikkelingen. Vanuit mijn werk als directiesecretaresse bij een ministerie, ben ik al geruime tijd terug met pensioen gegaan. Ik wil met mijn visie, werk- en levenservaring graag een steentje bijdragen aan de Libertaire Partij. 

Ik ben het oneens met hoe het er in de huidige maatschappij toegaat. Er is in mijn optiek te veel mis, zoals de kwaliteit van de zorg die onder druk staat, de huisvestingsproblemen, belastende en ongelijke regelingen voor de studenten en immigratieproblematiek. Mijn oprechte wens is dan ook dat er een andere wind gaat waaien in de politiek en dat ik daarvan nog getuige mag zijn.

Ik heb mij kandidaat gesteld voor de LP omdat het gedachtegoed van de LP mij heel erg aanspreekt. Ik heb de rol van de overheid in de maatschappij enorm zien toenemen, zodanig dat het is doorgeschoten en het doel voorbij streeft. De overheid moet zich weer beperken tot kerntaken en daarbij minder bureaucratie, minder regels en alle ruimte voor eigen keuzes, zodat de kwaliteit van essentiële voorzieningen omhoog gaat en vrijheid van het individu meer betekenis krijgt.

31. Arno Wellens

31. Arno Wellens

Apeldoorn, 1978
Schrijver, publicist en financieel journalist

“De LP wil een vrije wereld zeker stellen voor alle toekomstige generaties.”

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik meerder functies gehad waaronder bij Quote, en website 925.nl. Ik ben op dit moment publicist, schrijver en financieel journalist  en schrijf voornamelijk over de Europese Unie.

Europa willen krankzinnig snel integreren, met de euro als eenheidsmunt. In die drang wordt over allerlei redelijke bezwaren heen gewalst. Denk aan de risico’s van financiële instabiliteit en de verspreiding van criminaliteit. Aan de vooravond van de volgende crisis vormen de Europese economieën onverminderd een disfunctionerend geheel dat nog moet beginnen met het opruimen van de rommel van de vorige crisis.

De LP vindt dat de overheid hun rechten en bevoegdheden ontlenen aan de mensen die hen hebben gekozen. De overheid mag de vrijheid van anderen niet

Inperken. De LP wil een vrije wereld zeker stellen voor alle toekomstige generaties!