Kandidatenlijst

(1) Robert Valentine

(1) Robert Valentine

Wie is Robert Valentine?

Ik ben Robert Valentine (Lelystad, 1985), in het dagelijks leven projectmanager en sinds 2015 zit ik in het bestuur van de LP.

Meedoen met de politiek is een constante interne strijd. Het is een systeem dat menselijker kan en moet, maar tegelijkertijd moet je in de huidige vorm mee doen om iets te kunnen veranderen.

Ik wil het failliet van ons politieke, monetaire en economische systeem aantonen.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

De LP heeft de sleutel tot een ideale wereld. Waar iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen geluk te vinden en zijn eigen toekomst te bepalen. De sleutel is om onze samenleving zo te organiseren dat iedereen zijn eigen geluk met succes kan nastreven.

Door vertrouwen te hebben in de ongekende krachten van de mens en vertrouwen dat de meeste mensen prima voor zichzelf kunnen zorgen als ze daar de ruimte voor krijgen. Dit is de boodschap die ik wil uitdragen. De afgelopen zeven jaar heb ik mij met veel plezier ingezet als kandidaat en bestuurder van de LP.

Tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2014 en als lijstrekker van de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 heb ik veel mogen leren over de politiek en hoe onze samenleving georganiseerd is. In 2018 mocht ik erbij zijn toen we nog nooit zo dicht bij een gemeenteraadzetel zijn geweest.

Ik heb geen twijfel dat we op weg zijn naar een overwinning en dat we samen met alle toegewijde leden binnen de partij die overwinning volgend jaar een realiteit gaan maken.

Het politieke spel heb ik inmiddels wel door. Ik hoop dat ik van jullie de komende wedstrijd ook mag spelen.

Ik stel mij verkiesbaar als lijsttrekker van de Libertaire Partij

(2) Jeroen Weber

(2) Jeroen Weber

Wie is Jeroen Weber

Ik ben Jeroen Weber (Rijswijk, 1969), actief in verhuur van vastgoed en politiek bestuurder.

Na mijn dienstplicht (’87-’88) heb ik vele jaren als organisator binnen de film- en televisie-industrie gewerkt. In 1998 maakte ik de overstap naar de overheid. Een hele andere tak van sport, maar het ambtelijk apparaat was voor mij de aangewezen plek om mijn bemiddelende en organisatorische eigenschappen in te zetten.

Zo’n tien jaar heb ik bij diverse overheidsinstanties mijn diensten verleend, voornamelijk in de functie van (senior)beleidsmedewerker. Binnen mijn werkveld fungeerde ik veelal als een spin in het web tussen bedrijfsleven, overheden en burgers. Na het overlijden van mijn vrouw besloot ik het roer om te gooien en ben als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan, als lobbyist, maar ook binnen het uitvaartwezen. Hiernaast heb ik diverse diverse (politieke) bestuursfuncties vervuld.

Sinds 2018 ben ik toegetreden tot het landelijk bestuur van de LP. Ook was ik namens de LP lijsttrekker bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Rijswijk.

Ik denk een geschikte kandidaat te zijn, niet alleen vanuit mijn lange bestuurlijke ervaring en de kennis die ik heb opgedaan in senior beleidsfuncties bij de overheid. Ook mijn ervaring als lobbyist heeft mij veel inzicht gegeven in het politieke spel.

(3) Roos Schoenmakers

(3) Roos Schoenmakers

Wie is Roos Schoenmakers?

Ik ben Roos Schoenmakers (Venlo, 1999) en ik ben laatstejaars studente Politicologie. Ik breng kennis mee over de politiek en het politieke systeem. Daarnaast help ik sinds kort met de sociale media van de LP, ik ben goed bekend met de standpunten van de LP.

Je kunt mij kennen als oud-deelneemster aan de Elske Doets Young Lady Business Academy

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik kom uit een echte ondernemersfamilie, van dichtbij heb ik altijd gezien hoe de strenge regels van de overheid innovatie vaak juist in de weg zitten in plaats van dat ze het op weg helpen.

Ik geloof dat de beste ideeën ontstaan wanneer mensen kunnen werken in vrijheid, en zelf verantwoordelijk zijn voor de gevolgen. Ik heb me altijd intens geërgerd aan het feit dat we in Nederland over alles belasting moeten betalen, om vervolgens geen inspraak te hebben waar dit geld naartoe gaat.

De problemen die ik zag in de politiek waren voor mij de reden om politicologie te gaan studeren. Ik heb mijn studie nu bijna afgerond, en de huidige coronacrisis was voor mij het laatste zetje om me verkiesbaar te stellen voor de LP. Ik zie om me heen dat mensen hun vrijheden maar al te lief afstaan uit angst.

Ik vind dit een zeer zorgelijke ontwikkeling, en ik wil de Tweede Kamer in om deze vrijheden te beschermen, juist in tijden van crisis. Ik ben zeer ambitieus, gedreven en een kritische denker. Ik neem niet zomaar dingen aan maar doe altijd ook m’n eigen onderzoek. Deze eigenschap zou goed van pas komen in de Tweede Kamer, vooral in de oppositie.

Als ik gekozen word om de LP te vertegenwoordigen in Tweede Kamer zal ik iedere dag vol passie strijden om de vrijheid van elke Nederlander te beschermen.

(4) Arnoud Kuipers

(4) Arnoud Kuipers

Assen, 1980.
Ondernemer
De stem van buiten de Randstad

“De burger is wel klaar met die politieke poppenkast”

Sinds 2013 ben ik ondernemer, daarvoor was ik werkzaam bij grote bedrijven als Unilever en De Persgroep. Bedrijven waarover ik tegenwoordig een iets andere mening heb. Ik geef in-house trainingen bij bedrijven en geef lezingen voor brancheverenigingen en business clubs. Ook ben ik werkzaam als interim teamleider en mag ik een veertigtal kanjers aansturen.

De burger is wel klaar met de politieke poppenkast. Ze doorzien dat de huidige partijen er vooral voor de elite en grote bedrijven is en niet voor de burger. Dit moet echt anders. De LP wil een heel nieuw systeem zonder achterkamertjespolitiek.

Van nature ben ik vrij rebels en gedij ik het beste in een vrije samenleving. Ik ben een nuchtere noorderling en dat is gelijk ook mijn kracht. Ik ben er voor de wakkere Nederlander die het vertrouwen in de huidige politiek verloren heeft. Een stem op de LP is een eerste kleine stap naar een nieuw politiek systeem voor en door de burgers.

Lees meer van Arnoud in het recent gehouden interview van 6 februari 2021

Zie de beelden van het interview ‘Als je mensen behandelt als kinderen gedragen ze zich ook zo’ van 20 februari op de website van RTV Drenthe

(5) Wijnand Groenen

(5) Wijnand Groenen

Wie is Wijnand Groenen?

Ik ben Wijnand Groenen (Krimpen aan den IJssel, 1973) in het dagelijks leven ben ik commercieel directeur van vastgoedbedrijf Meerdervoort Garantiefondsen.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Mijn rotsvaste geloof in vrijheid en betrouwbaarheid zijn mijn belangrijkste waarden. Met deze waarden heb ik veel bereikt maar ik ben nog niet klaar. Graag stel ik mij verkiesbaar voor de LP om ervoor te zorgen dat het pro-vrijheidsgeluid luider vertolkt wordt!

Ik ben libertair in hart en nieren, maar dan de ‘democratische’ variant. Je kunt dingen anders willen maar er zullen wat concessies gedaan moeten worden. Wel ben ik heel duidelijk in mijn mening dat hoe groter de overheid, hoe minder de individuele vrijheid.

De overheid kan (en moet) wat mij betreft gehalveerd worden en laten we daar dan komende jaren ook op inzetten. Met het downsizen van de overheid komt ook het terugbrengen van regelgeving en het brengen van meer eigen verantwoordelijkheid bij de burger.

Met meer vrijheid komt namelijk ook meer verantwoordelijkheid. Ik ben een succesvolle ondernemer, vader van 4 kinderen en maak mij wel eens zorgen over de toekomst (van het land) waarin zij op gaan groeien.

(6) Nathan Bouscher

(6) Nathan Bouscher

Wie is Nathan Bouscher?

Ik ben Nathan Bouscher (Amstelveen, 1983), afgestudeerd in internationaal publiekrecht. Ik heb gewerkt voor het CIDI, ben actief in diverse joodse organisaties en momenteel directeur van veilinghuis Corinphila, gespecialiseerd in postzegels, munten en prentbriefkaarten.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Politiek is de grootste religie van onze tijd. Velen vinden hun heil in de beloften, rituelen, instellingen en leiders. De LP kijkt niet naar boven. Wij geloven in de kracht van het individu als basis voor een maatschappij waarin zelfontplooiing maximaal is en de sky zeker niet de limit is. Geen sterke overheid, maar een sterke samenleving van vrije mensen die economisch en maatschappelijk samenwerken zoals ze dit al eeuwenlang doen.
Vrijheid en vooruitgang zijn op de lange termijn niet tegen te houden. De toekomst is van ons!

(7) Willem Buising

(7) Willem Buising

Wie is Willem Buising?

Ik ben Willem Buising (Den Haag, 1964) getrouwd en vader van een zoon van 18 en een dochter van 20. Na mijn studie HR management heb ik gewerkt als programmamaker bij een opleidingsinstituut. Al snel daarna ben ik, vanuit de overtuiging dat digitale media de toekomst hadden, mijn bedrijf gestart. Dit is door de jaren heen uitgegroeid tot een hecht team van online marketing-, communicatie- & webdevelopment specialisten.

Wat ik denk Nederland nodig heeft is dat er weer ruimte komt voor particulier initiatief. Wereldwijd staan Nederlanders bekend om hun professionele houding en hun creatieve oplossingen. Die energie wil ik ook weer terugzien in ons eigen land, niet gehinderd en aan banden gelegd door de regelzucht van goedbedoelende ambtenaren. We hebben de noodzaak om in ons land op te schuiven van veel te veel overheid naar een gezonde balans van eigen initiatief en verantwoordelijkheid met daarnaast een kleine overheid, die er voor de burger is in plaats van andersom.

Ik sta voor ondernemerschap met focus op arbeidsmarkt en het creëren van mogelijkheden in plaats van regels, beperkingen en verboden. Het klassiek-liberale geluid, dat in onze politiek is verdwenen, wil ik weer terugbrengen in de 2de Kamer. Vrijheid in handelen en verantwoordelijk voor elkaar!

Lees meer over Willem Buising in het recent gehouden interview van 18 februari jl.

(8) Yu Mei O

(8) Yu Mei O

Wie is Yu Mei O?

Yu Mei heeft na haar studie Gezondheidswetenschappen haar Msc in Prevention and Public Health behaald. In 2016 heeft ze haar bedrijf opgericht waar zij als health & lifestyle coach en personal trainer werkzaam is. Zo heeft ze al vele mensen geholpen naar een gezond en gelukkig leven. Tegenwoordig werkt Yu Mei als persoonlijk begeleider bij een voorziening voor ambulante woonbegeleiding, waar zij ex-dak- en thuislozen helpt om zelfstandig te leven in hun eigen woning en weer helpt deel te nemen aan de maatschappij.

Mensen helpen, inspireren en motiveren is datgene waar Yu Mei gelukkig van wordt. In haar vrije tijd is Yu Mei veel in de dans studio en sportschool te vinden en tovert ze als hobbykok graag heerlijke (gezonde) gerechten tevoorschijn.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik heb me nooit echt beziggehouden met de politiek omdat de visie en standpunten van de meeste partijen te ver van mijn overtuigingen en ideeën afstaan.

Toen ontdekte ik de LP en de vrijheidsfilosofie en kwam ik erachter dat haar standpunten heel erg overeenkomen met die van mij en hoe ik in het leven sta.

Ik zie mijzelf als een vrije geest en voel me vaak belemmerd door alle onnozele en onzinnige regeltjes in de maatschappij. Ik ben voor meer menselijkheid, normaal doen en met zijn allen lekker leven met elkaar.

Corona was de trigger die de rebel in mij losmaakte en ik wil mijn stem kunnen laten horen en iets doen! Ik wil niet zomaar alles over mij heen laten komen.

Ik kan er niet tegen dat er mensen zijn die bepalen hoe ik moet leven terwijl het tegen mijn natuur ingaat, dat er mensen worden gestraft die niemand tot last zijn, en met de onmenselijke beslissingen die de politiek nu voor mij neemt. Ik wil helpen dit te veranderen.

(9) Saskia van Balen

(9) Saskia van Balen

Wie is Saskia van Balen?

Ik ben Saskia van Balen (Almelo, 1992), geboren Twentse en inmiddels trots inwoonster van de hoofdstad. Ik studeer Fiscaal Recht. Ik houd mij graag bezig met vrijheid, graag ga ik hiermee door en dan landelijk!

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik mag mij graag mengen in het publieke debat en houd van een uitdaging. Recent hebben bijdragen van mijn hand een plekje in Trouw, Het Parool en Panorama bereikt. Nu wil ik mijn talenten voor de LP inzetten.

Alvast bedankt voor uw stem op mij,

Groetjes Saskia,

(10) Marco Nijweide

(10) Marco Nijweide

Wie is Marco Nijweide?

Na het afronden van mijn opleiding van junior accountmanager ben ik de wereld van de customer service ingegaan. Dit omdat ik graag mensen help.

Mijn eerste politieke stapjes heb ik gezet binnen de JOVD, waarbij ik vele rollen heb mogen vervullen. Hier ben ik op lokaal en internationaal vlak actief geweest.

Daarnaast ben ik op landelijk niveau, Hoofdredacteur van het verenigingsblad geweest. Daarnaast was ik medeoprichter en Executive President van Maastricht Students For Liberty. Een organisatie die persoonlijke, economische en intellectuele vrijheid verspreidt en promoot.

Sinds dit jaar ben ik adviseur van het Nederlands Instituut voor Praxeologie.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat? 

In mijn natuur zit een diepgewortelde afkeer tegen onrecht en tegen onnodige inmenging in iemands leven. Wij zien dit vandaag de dag op grote schaal gebeuren, zoals de toeslagenaffaire die mensenlevens kapot maakt.

De C02 modellen waarbij boeren van hun land afgejaagd worden. De MKB die zucht onder de regelgeving en de verplichte sluiting van de Horeca en detailhandel.

Miljarden euro’s van huidige en toekomstige generaties die onrechtmatig afgepakt wordt zonder dat er inspraak is of wij dit überhaupt willen. Een Euro die ons alleen maar armer maakt doormiddel van inflatie.

Wij moeten het tij keren. Graag wil ik met ideeën die op vrijheid gestoeld zijn mensen bewust maken en een stem laten horen in Den Haag. Een stem van het gewone volk die nu geen stem heeft in Den Haag!

(11) Willem Cornax

(11) Willem Cornax

Wie is Willem Cornax?

Willem Cornax is voorzitter van het Mises Instituut Nederland, een denktank die zich begeeft op het kruispunt van economische theorie, filosofie en cultuur. Hij studeerde Rechtsfilosofie in Leiden en mocht als onderzoeksassistent in Oxford werken. Hij publiceerde samen met een vriend de vertaling “De Armoede van economische gelijkheid”, een uitleg waarom Piketty’s nivelleringsideeën uiteindelijk tot armoede leiden.

In het dagelijkse leven is hij werkzaam in Non-Financial Risk bij een bank, heeft hij een voorliefde voor geschiedenis van economisch denken, tekent en fietst hij graag door de mooie omgeving van Amsterdam.

De LP is de enige partij die een gezond economisch beleid voert dat zich richt op intergenerationele kapitaalgroei voor individuen. Daarmee legt de partij de basis voor de toekomst, in plaats van de waan van de dag. 

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Als geboren netwerker en verbreider van kennis denk ik een zeer waardevolle kandidaat te zijn voor de Libertaire Partij. In de afgelopen jaren heb ik veel van mijn energie gestoken in het bevorderen van vrijheid. Hier ga ik graag mee door in Den Haag.

(12) Pallieter Koopmans

(12) Pallieter Koopmans

Wie is Pallieter Koopmans?

Beste kiezer, ik ben Pallieter Koopmans (Groningen, 1978). In het dagelijks leven ben ik Software Development Manager.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik promoot al ruim 20 jaar vrijheid en respect voor individuele rechten. Ik geloof in het Non Agressie Principe. Als oudgediende van de partij breng ik de ervaring en daadkracht om ook deze verkiezingen de naamsbekendheid van de partij weer significant te vergroten.

(13) Peter Hartkamp

(13) Peter Hartkamp

Wie is Peter Hartkamp?

Hallo allemaal, ik ben Peter Hartkamp (Den Helder, 1961) en sinds jaar en dag lid van deze mooie partij. In mijn werkzame leven ben ik onorthodox systeemdenker en probeer ik waarde te vergroten van bedrijven wereldwijd.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Je kunt mij kennen als schrijver over onderwijsvernieuwingen, leidraad hierin is voor mij de vrijheid. Ik heb geprobeerd een eye-opener voor het Nederlands onderwijs te zijn en te schrijven over hoe het onderwijs mooier en beter kan.

Over mijn boek Het gedwongen onderwijs voorbij werd het volgende geciteerd; ”Wanneer het systeem centraal staat in plaats van de leerling, is de betekenis van onderwijs niet meer passend. Er is dan sprake van dwang en drang om het systeem krampachtig in stand te houden, zonder te beseffen dat dit juist niet de kern is van het onderwijs”. Voor mij geldt deze boodschap ook buiten het onderwijs. Daarom zet ik mij graag in voor de LP.

(14) Romy de Man

(14) Romy de Man

Beste kiezer, ik ben Romy de Man (Voorburg, 1995) en ik ben ik volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter van Onafhankelijk Rijswijk in de gemeenteraad van Rijswijk. Bij TU Delft ben ik managementassistente.

Mijn standpunten komen sterk overeen met die van de Libertaire Partij.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Graag zet ik mijn ervaring in de Rijswijkse Raad in op landelijk niveau.

(15) Nicki de Haaij

(15) Nicki de Haaij

Wie is Nicki de Haaij?

Hallo ik ben Nicki de Haaij (Gouda, 1977), ondernemer en vader. In het dagelijks leven ben ik ondernemer en werkzaam als Senior Accountmanager bij een Internationale Handelsonderneming. Ik breng ervaring mee als oud VVD-gemeenteraadslid. In mijn vrije tijd golf ik graag en bezoek ik de voetbalwedstrijden van Excelsior Rotterdam, waar ik ook sponsor ben met mijn eigen bedrijf.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

In het verleden ben ik 8 jaar voor de VVD actief geweest in Rijswijk (ZH).
Vanuit die functie heb ik kunnen ervaren met welke overbodige regels wij Nederlanders te maken hebben. Welke vrijheden ons ontnomen worden en hoe de gevestigde politieke partijen er alles voor over hebben om op het pluche te blijven zitten.

Ik wil mij als volksvertegenwoordiger in zetten om Nederland ondernemender te maken. Een ondernemer moet de vrijheid hebben om te ondernemen en niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan het uitpluizen van overbodige regels. Mijn expertisen liggen op het gebied van de Land- en Tuinbouw, Economie en Ontwikkelingssamenwerking (afschaffen van subsidies voor Ngo’s, een Ngo moet verantwoording afleggen aan private donateurs en niet afhankelijk zijn van staatsubsidies).

Graag krijg ik jouw stem bij de aankomende verkiezingen omdat ik strijd voor een kleinere overheid en minder staatsbemoeienis. Ik ben ondernemend, kritisch en libertair.

(16) Lola de Grunt

(16) Lola de Grunt

Wie is Lola de Grunt?

Beste kiezers en leden, ik ben Lola (Amsterdam, 1998) en masterstudent Nederlands Recht. Bij JOVD Kennemerland heb ik bestuurservaring opgedaan in het recente verleden.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik ben gepassioneerd en vasthoudend, het libertaire gedachtengoed zit in mijn bloed verweven. Als masterstudent sta ik midden in de maatschappij, en hoop ik mijn medestudenten in te laten zien dat het ook anders kan.

Ik ben jong en ik zit vol energie dus ik zeg: kom maar op!

(17) Gianni Kalkman

(17) Gianni Kalkman

Spijkenisse,
1998 Junior Accountant.
Kandidaat Tweede Kamerverkiezingen 2021

“ In een échte democratie regeert het volk!”

Momenteel studeer ik voor het beroep Accountant, dit doe ik bij Hoek en Blok Accountants in Barendrecht. Vorig jaar heb ik mijn diploma MBO-4 behaald en kan mij sindsdien afgestudeerd Ondernemer Retail noemen.

Ik hoop in de komende jaren mij op financieel gebied verder te ontwikkelen om vervolgens dat ook in de Tweede Kamer in de toekomst toe te kunnen passen.

De huidige democratie heeft een gat gevormd tussen de burger en overheid, ik zie een mooie brug om die twee partijen weer dichterbij elkaar te brengen en van die plannen zou ik graag actief deel uitmaken. Ik sta voor het Libertaire gedachtegoed. Geen andere partij dan de LP staat écht voor vrijheid zoals ze dat bij de LP doen.

Persoonlijk zie ik het als voordeel om terug te gaan naar een democratie waarin de burgers actief mee kunnen beslissen in de plannen en daarmee voorkomen dat de overheid vergaande macht naar zich toe kan trekken. Het bindende referendum is een mooi initiatief om alle burgers hierin te betrekken, want in een échte democratie is het het volk dat regeert. Daarnaast wil ik mij hard maken voor de individuele keuzevrijheid van een ieder in ons land.

(18) Nando Jansen

(18) Nando Jansen

Wie is Nando Jansen?

Beste kiezer & lezer, ik ben Nando Jansen (Rotterdam, 1985) en ik stel mijzelf verkiesbaar voor de Libertaire Partij. In het dagelijks leven ben ik applicatiebeheerder. Je kunt mij kennen als oud-kandidaat in 2017.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Al vanaf jongs af aan heb ik een grote interesse in politiek, toch bleef dit lang een rol vanaf de zijlijn omdat ik mijzelf met geen een van de partijen verbonden genoeg voelde. Pas nadat ik het libertarisme ontdekte besloot ik de politiek arena te betreden, werd lid van de LP en was kandidaat bij de vorige Tweede kamer verkiezingen.

De motivatie om de kamer in te willen is deze keer nog sterker. Onze vrijheden komen steeds verder in de verdrukking en de ruimte om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt wordt steeds verder beperkt. Men houdt zich alleen maar bezig met de waan van de dag en er is geen visie op de uitdagingen waar wij als samenleving voor staan.

Als kamerlid zal voor mij altijd de vraag centraal staan, moet de overheid zich hier wel mee bezig houden en zo ja op welke manier, dit in tegenstelling tot de huidige politici die eigenlijk alleen de vraag stellen waar kunnen we ons nog meer mee bemoeien.

Ik ben breed geïnteresseerd maar de thema’s waar ik mij vooral op zou willen richten zijn de hervorming van het onderwijs naar een toekomstbestendig systeem, het ordenen van de woningmarkt vrij van markt verstorende impulsen en het waarborgen van digitale rechten van burgers.

Dit met de voor een geboren en getogen Rotterdammer kenmerkende mentaliteit van de mouwen opstropen en geen blad voor de mond nemen.

(19) Ria Winkelhorst

(19) Ria Winkelhorst

Zelhem. 1960
Onderwijsassistent.
Lid van de LP

“De strijd tegen armoede en uitsluiting aangaan.”

In het verleden ben ik actief lid geweest van ‘Vrouwen in de bijstand Cliëntenraad, als vicevoorzitter voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en als Voorzitter Cliëntenraad en oud-commissielid bij GroenLinks. Ik werk al heel lang in het onderwijs, eerst als docent en nu als onderwijsassistent op een vmbo-school.

Openheid brengen en betutteling van de overheid indammen!

Als individu kun je weinig als partij kun je al meer, maar als gehele bevolking heb je macht, dus we hebben elkaar nodig om iets voor elkaar te krijgen!

Je eigen verantwoordelijkheid kunnen en mogen nemen met zo weinig mogelijk overheid bemoeienissen!  Nog steeds zie ik veel gezinnen, die met veel kunst en vliegwerk, hun hoofd proberen boven water te houden en als ervaringsdeskundige kan ik daarover mee praten en deze Lockdown maakt het er niet beter op!  

Lees meer over Ria in het interview van 31 januari 2021

(20) Rutger Hanssens

(20) Rutger Hanssens

Wie is Rutger Hanssens?

Hallo allemaal, ik ben Rutger Hanssens (Breda, 1998) en student Human Resource Management aan Avans Hogeschool.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik geloof in mensen! Jij kent jezelf het beste en jij kan zelf het beste de keuzes maken die aansluiten bij wat jij belangrijk vindt in je leven.

Een diverse samenleving is waarin ik wil leven. Iedereen heeft een andere achtergrond, cultuur, ervaring en zijn eigen kijk op de wereld. Dat is wat Nederland zo uniek maakt.

Iets wat jij belangrijk vindt hoeft niet belangrijk te zijn voor een ander, toch?

De overheid zorgt ervoor dat we geen ruimte krijgen om na te streven wat we zelf belangrijk vinden. Er wordt voor ons bepaald wat we moeten doen en wat we niet mogen doen. Als jouw acties geen negatieve impact hebben op een ander, dan is het toch prima? Als we elkaars normen & waarden respecteren, dan hoeven we er toch niet voor te zorgen dat wat de buurman belangrijk vindt ook van toepassing is op jou?

Wat ik belangrijk vind is dat we als Nederlanders in elkaar mogen geloven. We mogen er vanuit gaan dat jij doet wat goed is voor jezelf en je medemens. Dat jij je verantwoordelijkheid neemt en dat jij zorgt voor je naasten zodat we samen die brug kunnen bouwen naar een zelfstandige en vrije maatschappij.

(21) Tom Huijs

(21) Tom Huijs

Wie is Tom Huijs?

Ik ben Tom Huijs (Venray, 1989) en ik ben klantadviseur.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Tom Huijs uit het Limburgse Horst is geen beroepspoliticus, hij heeft enkel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, maar laat dat nu net hetgeen zijn wat dit land draaiende houdt. Hij heeft een passie voor natuur en is daarnaast een echte Bourgondiër ofwel een levensgenieter.

We kunnen het meeste van ons leven genieten wanneer dit in vrijheid gedaan kan worden. Daarom gelooft hij sterk in de libertaire boodschap: Lijfrecht, eigendomsrecht en het non-agressieprincipe.

Hij beroept zich graag op het “gezond boerenverstand” met het idee dat in een vrije markt de beste ideeën altijd zullen winnen. In een gestuurde markt worden minder goede ideeën geforceerd door een klein groepje mensen die denken de waarheid in handen te hebben, vaak met het tegenovergestelde als resultaat van dat wat men poogt te bereiken.

Neem als voorbeeld de muurvaste woningmarkt of de “Malum in se” biomassa-subsidies. Zijn politieke ambities zijn er dan ook allemaal op gericht om de overheid te verkleinen en daarmee de Nederlanders hun bewegings- en ademvrijheid terug te geven.  

(22) Arno Inen

(22) Arno Inen

Wie is Arno Inen?

Ik ben Arno Inen (Zandvoort, 1974) en ben Softwaredocent op het leukste MBO in Nederland. Daarnaast ben ik al meer dan 15 jaar lang ondernemer in de ICT en marketing. Daar heb ik ook ondernemers geholpen om te groeien en bloeien. Ook ben ik betrokken bij allerlei interessante alternatieve wooninitiatieven zoals tiny houses en particuliere wooncorporaties.
Vanuit mijn kennis zeg ik dat we iedereen juist meer vrijheid, en dus verantwoordelijkheid, moeten geven: Mensen kunnen gewoon niet omgaan met de corrumperende macht, de bureaucratie en de technologische stagnatie van de overheid.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik maak mij zorgen. Over vrienden en familie die uit elkaar worden gedreven alleen maar omdat hun ideeën verschillen. Over mensen die het niet kunnen bolwerken om goede zorg te betalen, die zich onveilig voelen waar ze wonen en de frustratie voelen over dat zelfs een normaal leven niet meer betaalbaar is. Het breekt ook mijn hart als jonge mensen een goede, mooie toekomst niet meer voor zich zien.

Je hoeft als politicus niet mensen verdelen om kiezers te winnen. Je kan een brug zijn om mensen, organisatie en bedrijven bij elkaar te brengen, om zorg betaalbaar maken, om de wereld een stuk veiliger te maken, om de wooncrisis te bevechten en om welvaart voor anderen ook mogelijk te maken.

We kunnen elkaar helpen een toekomst te creëren waar je kan zeggen; “Ja, dit is nou een tof land waar alles fijn, vrij en veilig is.”

(23) Sander Fischer

(23) Sander Fischer

Wie is Sander Fischer?

Ik ben Sander Fischer (Rijswijk, 1987) en ik ben projectleider bij KPN en fractievoorzitter van een lokale partij. Ik houd van de politiek en volg alles, op inhoud probeer ik mijn ‘tegenstanders’ van repliek te dienen.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Gedroomd dat durf ik niet te zeggen. Ik heb de motivatie om mee te denken met de LP omdat mijn visie en standpunten sterk overeenstemmen met die van de partij.

(24) Joeri Jungschlager

(24) Joeri Jungschlager

Wie is Joeri Jungschlager?

Hallo beste kiezers ik ben Joeri Jungschlager (Smallingerland, 1992) en ik ben DevOpsEngineer Research&Development bij Payter.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Mijn kracht liggen in onder druk presteren, goed spreken en moeilijke abstracties helder kunnen uitleggen. Ik heb gedegen vakkennis over IT, cybersecurity & encryptie.

In aansluiting hierop heb ik mij veel kennis eigen gemaakt over de libertaire filosofieën en het objectivisme. Graag bouw ik mee aan de LP en het onder woorden brengen van haar standpunten.

(25) Quintus Backhuijs

(25) Quintus Backhuijs

Wie is Quintus Backhuijs?

Ik ben Quintus Backhuijs (Leiden, 1969) en in het dagelijks leven ben ik docent. In het verleden ben ik bij diverse verkiezingen kandidaat geweest voor de LP.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Het is bijna zover en dan gaat een groot gedeelte van de Nederlanders weer naar de stembus. Ik hoop dat we op uw stem kunnen rekenen, want we willen ze daar in Den Haag eens flink wakker schudden. Maar ongeacht wat de uitkomst wordt, wij hebben al gewonnen, want ons gedachtengoed is verder verspreid in Nederland.

We zijn er en we gaan niet meer weg. We groeien gigantisch. Ze raken ons niet meer kwijt.

Ik wil zo weinig mogelijk inmenging van overheden in het leven van mensen. Hierin zijn ze qua persoonlijke vrijheid stukken liberaler dan D66 en qua economische vrijheid veel liberaler dan de VVD.

(26) Rik Kleinsmit

(26) Rik Kleinsmit

Steenwijk, 1977
Begeleider in de gehandicaptenzorg
Campagnesecretaris van de LP

“Een samenleving waarin solidariteit vanuit mensen zelf komt”

In 2003 ben ik begonnen als begeleider in de gehandicaptenzorg. Toen nog als bijbaantje naast mijn studie. Intussen heb ik teams geleid en met verschillende doelgroepen gewerkt. Sinds kort ben ik bezig met het opzetten van een bureau dat teams adviseert over teamcultuur.

Ik sta voor een samenleving waarin solidariteit vanuit mensen zelf komt. Een samenleving waarin mensen kunnen doen wat ze willen, zolang ze anderen geen schade toebrengen. Hulp betaald van belastinggeld is geen solidariteit.

Een samenleving waarin mensen onderling met elkaar kunnen afspreken wat ze willen, zolang ze begrijpen wat ze afspreken en de afspraak uit vrije wil maken. Dat is de samenleving zoals ik die graag voor me zie en waar ik me voor in wil zetten.

(27) Roald Schoenmakers

(27) Roald Schoenmakers

Wie is Roald Schoenmakers?

Ik ben Roald Schoenmakers (Rotterdam, 1966) een ik ben ondernemer op het gebied van digitale marketing met 40 personen in loondienst uit meer dan 15 landen.

Daarvoor werkte ik voor Duitse, Franse en Amerikaanse multinationals op het gebied van reis- & betalingstechnologieën. Ik heb 25 jaar in Spanje gewoond waar ik in 2009 de Spaanse Libertaire Partij mede heb opgericht.

Ik heb een Spaanse vrouw en ik ben vader van een Spaans/Nederlandse dochter.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik breng ervaring mee als oud-medewerker binnen D66 in Europees Parlement en Eerste Kamer. Ik ben een pragmatische minarchist.

(28) Jip Meijer

(28) Jip Meijer

Wie is Jip Meijer?

Ik ben Jip Meijer (Groningen, 1960) en in het dagelijks leven ondernemer in de reisbranche. In het verleden ben ik secretaris geweest van de afdeling Zuid-Holland van de Lijst Pim Fortuyn en was kandidaat voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland in 2003. Ik ben gehuwd en heb drie kinderen.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Door mijn opleiding en ervaring weet ik hoe overheid en politiek werken, maar ook hoe samenleving en bedrijfsleven werken. Met lede ogen zie ik aan hoe de overheid zich steeds dwingender manifesteert in onze samenleving. Natuurlijke processen tussen mensen worden verwoest, mensen worden bang gemaakt en de overheid meet zichzelf rollen aan die zij niet goed kan vervullen waarbij zij zich totalitair gaat opstellen.

Ik kan complexe beleids- en investeringsvoorstellen doorgronden, onderhandelingen voeren en beïnvloedingstactieken herkennen. Ik weet ook hoe ons staatsrecht in elkaar zit en hoe wetten tot stand komen. Kortom dat wat een Tweede Kamerlid moet kunnen.

Na 18 jaar Defensie ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik organiseer themareizen met als onderwerp militaire geschiedenis. Ik gebruik daarvoor een eigen personenbusje en omdat je niet altijd op reis bent bied ik ook taxidiensten aan en werk ik als archeotolk voor het historisch themapark Archeon. Behalve fijn bezig zijn met mensen en geschiedenis heeft deze periode mij veel geleerd over de zaken waar kleine bedrijven en ZZP-ers in Nederland tegen aanlopen.

(29) Roman van Ree

(29) Roman van Ree

Wie is Roman van Ree?

Ik ben Roman van Ree (Amsterdam, 1990) en in mijn werkzame leven ben ik logistiek & financieel-administratief medewerker bij een consortium van apotheken.

Waarom ben ik de gedroomde kandidaat?

Ik geloof dat iedere burger recht heeft op inspraak en transparantie als het aankomt op politieke besluitvorming. Met de juiste technologie kan de democratie radicaal worden verbeterd.

Met dit doel heb ik recent een app gebouwd die dit waar kan maken: referend.app

(30) Loes Engels

(30) Loes Engels

Wie is Loes Engels?

Ik ben Loes Engels. Geboren, getogen en woonachtig in Den Haag.  Ik ben gepensioneerd en heb het grootste deel van mijn werkzame leven bij de overheid gewerkt.

(31) Arno Wellens

(31) Arno Wellens

Wie is Arno Wellens?

Beste lezer, ik ben Arno Wellens (Apeldoorn, 1978) en ik ben schrijver, publicist en financieel journalist. Je kunt mij kennen van mijn boek Het Euro Evangelie.