De coronacrisis is inmiddels ruim twee jaar aan de gang en de overheid biedt geen uitweg. Het kabinet heeft het voor het onderwijs, horeca en verschillende andere gelegenheden bijzonder moeilijk gemaakt. Een slechte zaak gezien dit verregaande gevolgen heeft voor onze maatschappij. Terwijl blijkt dat naast kinderen, mensen onder de 75 jaar amper risico lopen. Het zijn met name ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen die verhoogd risico lopen in het ziekenhuis te belanden door het Coronavirus.

Dit bleek al snel uit de cijfers die vanuit China kwamen. Desondanks leek de rest van de wereld de draconische maatregelen te kopiëren die het openlijk communistische land China nam om het virus te bestrijden. Een aantal landen zoals Taiwan, Zuid-Korea en Zweden besloot tot andere oplossingen. Zij beseffen dat de economische en daarmee maatschappelijke en sociale schade die de maatregelen met zich mee brengen ernstige gevolgen hebben. Het MKB dat failliet gaat en de banen die verloren gaan, gaat ons de komende jaren veel schaden.

Door vanaf het begin goede voorlichting over het virus te geven en een beroep op eigen verantwoordelijkheid van de inwoners te doen, hadden we de crisis zonder bijkomende schade kunnen bestrijden. Wanneer de risicogroepen van meet af aan gevraagd was om in zelfquarantaine te gaan, had je besmettingen onder deze mensen voorkomen en daarmee ook een te grote druk op een toch al haperend gezondheidssysteem. Want laten we niet vergeten dat de tekorten in de zorg in eerste instantie al de schuld van de overheid zijn.

We geloven in persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. Wij pleiten dan ook voor de volgende aanpak in Nederland vanaf nu. Risicogroepen vragen om in zelf quarantaine te blijven voor hun eigen veiligheid, zodat de rest van Nederland weer open kan om onze maatschappij draaiende te houden. Zo kunnen we de risicogroepen ook beter ondersteunen . Niet alleen nu, maar ook door verder te bouwen aan onze gezamenlijke toekomst van ons land.

De LP wil

  • Geen avondklok, lockdown of andere coronamaatregelen
  • Geen vaccinatiepaspoort, QR-codes of verplicht vaccinatie of gevoelsmatige dwang tot vaccinatie
  • Nederland weer open zodat onze economische en mentale gezondheid niet verder hoeft te lijden.