Toine Manders spreekt over wat libertarisme behelst, over het morele recht op belastingontwijking, en meer.

De zaal open 13.00 uur Einde 17.00 uur
Lokatie: Holterweg 20 Markelo
Inclusief kop koffie en 2 drankjes p.p.

Lezing Toine Manders – 18 september 2022 te Markelo

Toine Manders spreekt over wat libertarisme behelst, over het morele recht op belastingontwijking, en meer. Toine is een bevlogen spreker, prikkelend, soms zelfs provocerend. Er is voldoende ruimte voor interactie en netwerken, zodat alle ingrediënten voor een boeiende middag aanwezig zijn.

Datum: Zondagmiddag 18 september 2022

Locatie: Holterweg 20, 7475 AW Markelo

Tijd: 14:00-17:00

Kosten*: 15 EUR p.p., inclusief koffie/thee bij ontvangst en twee drankjes naar keuze.

Opgave en betaling: tot uiterlijk 15 september via deze site. Bij minder dan 15 deelnemers zal de lezing geen doorgang vinden en wordt het betaalde bedrag geretourneerd.

*Noot: de organisatie en locatie-eigenaar hebben geen commercieel oogmerk. Een eventueel batig saldo zal worden gereserveerd voor zaalkosten (m.n. zaalverwarming in de winter) voor toekomstige lezingen.

Over de spreker:

Toine Manders (1969) is een Nederlands jurist, ondernemer en anti-politicus. Als directeur van het Haags Juristen College heeft Toine Manders een naam opgebouwd op het gebied van belastingontwijking, estate planning, vermogensbescherming en oprichting en beheer van vennootschappen en trusts voor ondernemers, consultants en vermogende particulieren.

Manders was politiek leider van de Libertarische Partij (LP) van 1994 tot 2016, en nam deel als lijsttrekker aan de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 en 2012. Ook trad hij op als landelijk voorzitter van 1994 tot 2014. Hij nam deel als lijstduwer aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Manders is vice-voorzitter van IALP (International Alliance of Libertarian Parties).

Manders is een compromisloos voorstander van belastingontwijking, belastingparadijzen, en belastingconcurrentie tussen landen, zowel op morele als economische gronden. Hij stelt dat belasting een gelegaliseerde vorm van roof is, dat ieder mens recht heeft op de vruchten van zijn arbeid, en dus ieder mens het morele recht heeft zich te onttrekken aan belastingheffing. Ook stelt hij dat belastingheffing en de daarmee gefinancierde overheidsinterventie en overheidsuitgaven leiden tot minder welvaart, welzijn en vrijheid.

Over het Libertarisme:

Het Libertarisme is een politiek-filosofische beweging die de soevereiniteit van het individu centraal stelt en propageert dat een ieder zijn of haar leven mag inrichten naar eigen inzicht en mag doen en laten wat hij of zij wil (zelfbeschikking). De enige beperking is dat een ander dezelfde vrijheid wordt gelaten.

Verdere Informatie: Henk van Ekelenburg, h.vanekelenburg@dxpolymers.com, 0653 283486