Oekraïne referendum: VVD en EU bazen laken Nederlandse eisen

Oekraïne referendum: VVD en EU bazen laken Nederlandse eisen

Het moet iedere burger ondertussen wel duidelijk zijn dat het Oekraïne referendum nooit gerespecteerd ging worden. Op 15 december 2016 berichtte Elsevier dat “Rutte opgelucht adem kon halen” en “hij wil het verdrag alsnog ratificeren.”

“De afspraken die onder meer voorkomen in de verklaring van Nederland zijn dat Oekraïne niet automatisch toegang heeft tot EU-lidmaatschap, dat er niet nog meer geld naar het land gaat, en dat werknemers uit Oekraïne niet snelle toegang tot de Europese arbeidsmarkt krijgen.”

In de aanloop naar de Oekraïne-deal waarbij Rutte het nee-stem van het Nederlandse volk verraadde, ging de Europese Commissie door met zaken doen met onze centen. Op 24 november 2016 werd €300 miljoen beloofd voor “corruptie bestrijding” en “overheidshervormingen”. Wij spreken over een land waarvan de economie in handen ligt van een beperkt aantal oligarchen. De EU belooft honderden miljoenen euro’s bovenop de €3,41 miljard die al overgemaakt is. Het behoeft geen diepgaande gedachtensprongen om te bedenken dat het geld, ons geld, in die beperkte aantal zakken gaan verdwijnen.

Om het nu nog erger te maken, heeft Valdis Dombrovskis, Europees Commisaris voor onder andere de euro en kapitaal markten, vandaag op zijn Facebook pagina vanuit van Davos bekengemaakt dat de laatste hand wordt gelegd op nog eens €600 milljoen voor Oekraïne. Bovendien wordt de weg vrijgemaakt voor visumvrije reizen voor Oekraïners. Wat je daar ook van vindt, Nederland had “afgedongen” dat er geen vrij verkeer van mensen tussen Oekraïne en de EU zou zijn.

De EU, Junker, Poroshenko, Poetin lachen allemaal om het gekronkel van Mark Rutte. Hij krijgt zijn inlegvel. Het referendum en het laatste woord van de kiezer wordt genegeerd. Het inmiddels bekende “zo wordt er recht gedaan aan de nee-stemmers” galmt nog na in de oren van de miljoenen mensen die nee hebben gestemd. Ondertussen wordt het inlegvel volkomen genegeerd door de Europese machthebbers.

Nederland moet nu het nog kan haar conclusies trekken. De Britten hebben de moed gehad om de slangenkuil van de Europese Unie de rug toe te keren en haar eigen koers te kiezen. Werkeloosheid daalt er harder dan in de EU. De economie groeit er harder dan de EU. Wie is dan nu gek? Laten we samen met de Britten uit de Europese Unie treden. Laten we samen onze onderlinge handelsbarrières afschaffen. Nederland is van oudsher een handelsnatie. Wij kunnen de wijde wereld in en onze eigen afspraken, op onze eigen termen maken. Als we daarbij gaan voor afschaffing van onderlinge handelsbarrières, kan de gewone man er ook nog eens van profiteren.

De Europese Unie laakt onze belangen en wensen en gebruikt de Nederlandse economie als melkkoe voor geopolitieke spelletjes met Poetin. Wij hebben een stem van 4% in het geheel. Een samenwerking met andere landen moet alle partijen bevoordelen. Het Nederlandse lidmaatschap begint echter steeds meer op een zelfmoordpact te lijken. De LP staat klaar om de strijd tegen de Europese dwangbuis aan te voeren.

Stem LP en doe met ons mee.

Share Button

Werk met ons mee aan een beter Nederland

Evenementen

Kik hier voor de evenementen.