LP verguist Trump’s chantage van Nederland; oproep tot referendum over NAVO NEXIT

Den Haag, vrijdag 17 februari 2017

In een open brief aan minister van Defensie Hennis-Plasschaert (VVD) beschuldigt LP voorzitter en lijsttrekker Robert Valentine de minister van het tot een Amerikaans schoothondje maken van Nederland en pleit voor een “Nederland Eerst” beleid, dat niet alleen tot een NEXIT oproept uit de EU, maar eerst een NEXIT uit de NAVO.

“’Wij stappen eruit!” zou het enige juiste antwoord van een minister van Defensie moeten zijn en als Trump serieus zou zijn over zijn “America first”-uitspraak, dan zou hij er ook uit moeten stappen. Maar dat is hun probleem. Mattis laat weer eens zien dat als we niets doen Nederland het schoothondje van de VS is.

De NAVO is een fossiel uit de Koude Oorlog en wordt nu een oorlogspact om Poetin te provoceren. Wij worden niet veiliger met miljarden voor een JSF als de ander duizenden kernkoppen bezit. Wij als aanhangers van echte vrijheid en vrede in Nederland vinden het tijd om uit de NAVO te stappen, oorlogen te beëindigen en aan vriendschappelijke betrekkingen met alle naties te beginnen”, aldus Valentine in zijn open brief aan de minister.

Dit anti-NAVO standpunt wat veel verder gaat dan een EU NEXIT, zet de LP in het politieke landschap aan de meest “rechtse” kant op het gebied van buitenlands beleid van alle politieke partijen. Valentine, de zoon van een Nederlandse moeder en zwarte Amerikaanse vader die o.a. gestationeerd was op de Amerikaanse luchtmachtbasis Soesterberg toen hij diende in het Amerikaanse leger, legt het beleid van de LP uit door wat hij noemt de “neppe vrijheid partijen” belachelijk te maken die het woord in naam gebruiken, maar geldverslindende oorlogen steunen die de Nederlandse onafhankelijkheid aantasten en olie zijn op het vuur voor islamitische extremisten. Zijn brief sluit hij af met: “Wij moeten ophouden met de Nederlandse kiezers een loer te draaien. Als we écht om vrijheid geven moeten we nu de NAVO verlaten. De LP zal deze strijd leiden.”

De LP is een libertarische partij die pleit voor een beperkte overheid, een non-interventionistisch buitenlandbeleid en een absolute persoonlijke vrijheid. De partij doet voor de derde keer in zijn bestaan mee aan de Tweede Kamerverkiezing en heeft deze keer een agressieve “Nederland Eerst” campagne gepland in de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017.

Share Button

Werk met ons mee aan een beter Nederland

Evenementen

Kik hier voor de evenementen.