Chantagepolitiek – Asscher, de EU, en het VK

Chantagepolitiek - Asscher, de EU, en het VK

Lodewijk Asscher maakt eens te meer duidelijk waarom de sociaal-democratie in Europa op zijn retour is. Op 14 januari maakte Asscher bekend dat Nederland elk handelsovereenkomst met Groot-Brittannië en de Europese Unie moet blokkeren, tenzij Londen akkoord gaat met strenge belastingregels.

Asscher maakt weer pijnlijk duidelijk dat de Europese Unie vooral bij elkaar wordt gehouden door angst voor economische chantage. De Britten hebben echter op heel moedige wijze die bubbel doorgeprikt en hebben gekozen voor hun eigen soevereiniteit. Het is de nu zittende machthebbers er alles aan gelegen om de scheiding voor de Britten slecht te laten verlopen.

EU leiders hebben echter wel een belangrijke troefkaart en dat is de toegang tot de interne Europese markt. Toegang tot die markt wordt alleen voorbehouden aan degenen die er flink voor in de buidel wil tasten en naar de pijpen danst van een ongekozen bureaucratie.

Asscher zegt zich zorgen te maken over een “race to the bottom” en vreest dat “het sociale stelsel onder druk zal komen te staan.” Ten eerste die “race to the bottom” betekent steeds lagere belastingen voor burgers en bedrijven. Koopkracht en investeringsmogelijkheden nemen toe waardoor de economie in een opwaartse spiraal zal raken. Het top-zware sociale stelsel is één van de belangrijkste redenen dat de groei in Europa vrijwel nihil is. Ten tweede: de opwaartse spiraal van groei en mogelijkheden zal de druk op het sociale stelsel doen afnemen. Een stelsel dat niet nodig is, kan afgeslankt worden waardoor er minder inkomsten nodig zullen zijn om het een en het andere in stand te houden.

Lodewijk Asscher en zijn Brusselse meesters zijn als de dood voor landen die ontsnappen aan de klauwen van het socialistische kader dat we nu kennen. Dit betekent het einde van hun macht en de instorting van een project dat vooral gedragen wordt door lieden die denken dat ze het beter weten dan de rest van de bevolking. Het moge duidelijk zijn dat de schrik van deze mensen de hemel is voor de gewone man.

De LP wil dat het voor de bakker om de hoek, de schoonmaker, de bouwvakker, en al onze hardwerkende Nederlanders een belastingparadijs wordt. Asscher verzuchtte het onlangs nog dat de bakker om de hoek meer belasting betaalt dan een multinational. Het antwoord van de PvdA is om via multinationals hogere belastingen af te dwingen en nog meer te graaien in de portemonnees van burgers onder het mom van solidariteit. “Als wij veel moeten betalen, dan jullie ook,” is een veel gehoorde argument. De andere oplossing: het voor de bakker net zo goedkoop maken als voor een multinational, zal nooit in hun geesten opkomen. Het idee dat een burger beter weet hoe hij zijn geld moet besteden dan een politicus van de macht, zal nooit in hun hoofden wortel kunnen schieten.

Wij steunen juist de Britten in hun poging om hun soevereiniteit terug te eisen. Wij veroordelen de chantagepogingen van de stervende machtspolitiek om de Britten naar hun pijpen te laten dansen. Wij roepen op tot uittreding uit de Europese Unie en ons aan te sluiten bij een vrijhandelsassociatie met de Britten en alle andere landen die samen met ons alle onderlinge handelsbarrières willen afschaffen. Dit is niet moeilijk. Het is een kwestie van doen en van politieke moed. Daar ontbreekt het de LP nooit aan. Op 15 maart kunnen we Asscher laten weten wat wij van zijn chantageplannen vinden en eisen dat wij die “race to the bottom” wél willen. Stem LP.

Ben je ook van mening dat Asscher zich niet moet bemoeien met de Britse zaken en dat zijn beleid een puinhoop achterlaat? Steun ons dan in ons streven voor een Nederland die de waarde van het individu ten volste tot bloei laat komen. Word nu lid van de LP!

Share Button

Werk met ons mee aan een beter Nederland

Evenementen

Kik hier voor de evenementen.